NHL: Columbus izkoristil slab dan Pittsburgha

Hokejisti Columbusa, ki zasedajo zadnje mesto v ligi NHL, so bili uspešni na gostovanju v Pittsburghu (2:1)

Objavljeno
14. november 2015 08.46
HKN-COLUMBUS-BLUE-JACKETS-V-PITTSBURGH-PENGUINS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pittsburgh - Hokejisti Pittsburgha so ponoči razočarali svoje navijače, saj so ostali praznih rok proti zadnjeuvrščeni ekipi lige Columbusu (1:2).

Pingvini v petek preprosto niso imeli svojega dne. Na nasprotnikova vrata so sprožili več strelov (29:28) in imeli kar šest »power-playev«, vendar pa niso izkoristili niti enega. Pri domačih so razočarali najučinkovitejši igralci dosedanjega dela sezone, tako je Sidney Crosby zabeležil le en strel, Jevgenij Maljkin pa dva.

Columbus je tekmo odločil v drugi tretjini, v kateri je dosegel dva gola. Za prvega je v 32. minuti poskrbel Scott Hartnell, ki je bil na pravem mestu ob odbitem strelu Brandona Saada in iz neposredne bližine zadel za 1:0.

Pri Pittsbughu je bil le 14 sekund kasneje izključen Maljkin, kar je privedlo do drugega gola gostov. Strelec je bil Saad, ki je v 33. minuti z »backhandom« premagal Marc-Andreja Fleuryja.

Gostitelji so na svoj edini gol čakali vse do 60. minute, ko je na 1:2 znižal Patric Hornqvist. Isti igralec je 13,8 sekunde pred koncem še drugič poslal plošček v mrežo, vendar pa so sodniki upravičeno razveljavili njegov gol, saj ga je dosegel z nogo.

Columbus je tako slavil peto zmago sezone (izkupiček 5-12-0), s katero pa ostaja na dnu lige (10 točk). Pittsburgh je zbral 20 točk (10-6-0) in je peti v vzhodni konferenci.

Rezultati lige NHL

Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 1:2

Detroit Red Wings - San Jose Sharks 2:3

Washington Capitals - Calgary Flames 2:3 (po podaljšku)

Anaheim Ducks - New York Islanders 1:4