NHL: Columbus z zmago proti Pittsburghu ostaja v igri (VIDEO)

Hokejisti Columbusa so z zmago na četrti tekmi proti Pittsburghu vsaj še za tekmo podaljšali serijo.

Objavljeno
19. april 2017 10.10
NHL/
N. Gr.
N. Gr.
Pittsburgh - Hokejisti Pittsburg Penguins, branilci naslova v severnoameriški ligi NHL, so zapravili prvo priložnost za uvrstitev v drugi krog končnice. V dvoboju na štiri zmage s Columbus Blue Jacekts v vzhodni konferenci so namreč vodili že s 3:0, na četrti tekmi pa izgubili s 4:5, tako da so si modri jopiči podaljšali nastope v boju za Stanleyjev pokal.

Na tekmi pred domačimi navijači so se najbolj izkazali novinec Markus Nutivaara, ki je debitiral v NHL, William Karlsson in Boone Jenner, ki so za mlado ekipo vsak dosegli po gol in podajo. Po en zadetek sta k zmagi prispevala še Jack Johnson in Josh Anderson. K prvemu veselju v domači garderobi v končnici in sploh prvi zmagi Columbusa v prvem nastopu v končnici v zadnjih treh letih je prispeval še vratar Sergej Bobrovski, ki je zbral 27 obramb. Pingvini po porazu zdaj vodijo s 3:1 v zmagah, peta tekma pa bo v četrtek zvečer spet v Pittsburghu.

Na vzhodu so v domači dvorani New York Rangers z 2:1 premagali Montreal in izid v seriji še enkrat izenačili (2:2). Šlo je za napet obračun dveh zelo izenačenih moštev, Montreal pa zaenkrat še ne opravičuje vloge rahlega favorita. Tokrat se je pri Montrealu s 30 obrambami izkazal Carey Price, a to ni bilo dovolj, za Rangers sta zadela Rick Nash in Jesper Fast, pri Montrealu pa se je z novo izjemno asistenco za hrbtom izkazal Aleksander Radulov, ki je na prejšnji tekmi zadel s trikom, poimenovanim po legendarnem Petru Forsbergu.

»To je bila naša najboljša domača tekma v končnici, zagotovo. Po porazu na tretji tekmi smo se dolgo pobirali, a smo bili odločeni, da doma zaigramo bolje in bolj odločno. V tretji tretjini bi lahko odločili tekmo, a je potrebno pohvaliti tudi Montreal, saj so se borili kot levi,« je po tekmi povedal zvezdnik New Yorka Rick Nash

»Danes je bil New York obupan, kar se je poznalo na ledu, saj so se borili za vsak plošček. Taktično so tekmo izpeljali brez napak, tudi oni iz tekme v tekmo dokazujejo, kako neugodna ekipa so,« pa je po porazu povedal vratar Montreala Carey Price.

San Jose je proti Edmontonu na četrti tekmi vendarle naravnal merilne naprave in zmagal s kar 7:0. Joe Pavelski in Logan Couture sta zadela po dvakrat, Martin Jones pa je zadržal vseh 23 strelov. »Bili smo pripravljeni. Čakali smo in danes nam je šlo vse po načrtih,« je o dobri strelski predstavi dejal Pavelski. Izid v seriji je izenačen, tako San Jose kot Edmonton sta zmagala po dvakrat. 

IZIDI

Vzhod:
New York Rangers - Montreal Canadiens 2:1
izid v zmagah je izenačen na 2:2;

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 5:4
Pittsburgh v zmagah vodi s 3:1;

Zahod:
San Jose Sharks - Edmonton Oilers 7:0
izid v zmagah je izenačen na 2:2.