NHL: Crawford in Hossa ponesla Chicago do zmage v Edmontonu

Chicago Blackhawks so na gostovanju v Edmontonu slavili po podaljšku (4:3). Tekma vseh zvezd po novem formatu.

Objavljeno
19. november 2015 08.18
Posodobljeno
19. november 2015 08.18
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Edmonton - Branilci naslova iz Chicaga so ponoči gostovali v Edmontonu in zmagali po podaljšku (4:3).

Gostitelji so na tekmi sprožili več strelov (37:27) in imeli tudi več »power-playev« (Edmonton 3, Chicago 2), kar pa jim je zadostovalo le za točko.

Chicago se je do polnega izkupička prebil predvsem po zaslugi vratarja Coreyja Crawforda, ki je ustavil 34 strelov, in Mariana Hosse, ki je zadel v 68. sekundi podaljška.

Gostje so odlično začeli tekmo in dosegli prva gola na tekmi. Duncan Keith je v 28. minuti ob številčni premoči zadel za 1:0, Artemi Panarin pa v 35. minuti povišal na 2:0.

Edmonton se je v nadaljevanju uspešno rešil iz neugodnega položaja. V 38. minuti je za znižanje izida poskrbel Jordan Eberle, v 45. minuti pa je izid poravnal Benoit Pouliot.

Moštvi sta do konca rednega dela dosegli po en gol. Za Chicago je v 52. minuti zadel Andrew Shaw, gostiteljem pa je podaljšek zagotovil Leon Draisaitl v 58. minuti.

Edmonton je imel v 29. sekundi podaljška veliko priložnost, da odloči dvoboj, a je Crawford odlično posredoval ob strelu Taylorja Halla, tekma pa se je nato obrnila v povsem drugo smer, saj je Hossa 39 sekund kasneje iz protinapada premagal Andersa Nilssona in gostom zagotovil dve točki.

Chicago je na devetnajstih tekmah zabeležil enajst zmag (23 točk), kar ga uvršča na šesto mesto zahodne konference, medtem ko je Edmonton z devetimi zmagami (13) točk na zadnjem mestu.

Tekma vseh zvezd po novem formatu

Vodstvo lige NHL je sporočilo, da bo tekma vseh zvezd, ki bo 31. januarja v Nashvillu, potekala v povsem novem formatu.

Zvezdniški dogodek bo sestavljen iz treh različnih tekem, ki bodo dolge po dvajset minut, moštva pa bodo imela na ledu le po tri igralce v polju in enega vratarja.

Velika sprememba je tudi v sami sestavi moštev. Na tekmi vseh zvezd bodo sodelovale štiri različne ekipe, in sicer tako, da bo imela vsaka izmed štirih divizij po eno ekipo. V vsaki selekciji bo 11 igralcev - šest napadalcev, trije branilci in dva vratarja.

Na prvi tekmi se bosta pomerili selekciji centralne divizije in pacifiške divizije, na drugi tekmi selekciji atlantske in metropolitanske divizije, na tretji pa zmagovalni selekciji obeh tretjin.

Člani zmagovalne ekipe si bodo na koncu razdelili milijon ameriških dolarjev.

Rezultati lige NHL

Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 3:4 (po podaljšku)

Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 4:1

Detroit Red Wings - Washington Capitals 1:2 (po podaljšku)