NHL: Crosby v 52 sekundah dvakrat v polno (VIDEO)

Hokejisti Pittsburgha so konferenčni polfinale odprli z zmago na gostovanju pri Washingtonu s 3:2.

Objavljeno
28. april 2017 08.05
NHL/
J. P.
J. P.

Washington - Resda je bila zasedba Washingtona z naskokom najprepričljivejša v rednem delu sezone hokejske lige NHL, a je že v uvodnem kolu izločilnih bojev mukoma odpravila Toronto s 4:2 v zmagah, v konferenčnem polfinalu pa vnovič naletela na očitno zelo razigranega tekmeca. Pittsburgh ji je že v rednem delu najbolj dihal za ovratnik, sinoči pa v prvem medsebojnem obračunu v končnici tudi pokazal zobe in na gostovanju pred 18.506 gledalci v Verizon Centru zmagal s 3:2. Ekipi igrata na štiri zmage, prihodnja tekma bo v noči na nedeljo ravno tako v Washingtonu.

Bil je to strelski dvoboj po enega izjemnega strelca na vsaki strani. V zmagovalni vrsti je Sidney Crosby, ki je bil v rednem delu s 44 goli povsem na čelu razpredelnice učinkovitosti, v začetku druge tretjine zadel dvakrat v razmaku 52 sekund, pri poražencih je Alex Ovečkin ob koncu tega dela znižal na 1:2, oba sta zdaj pri štirih golih v končnici, le da je Kanadčan že prispeval tudi pet asistenc, Rus niti ene. Odločala je torej zadnja tretjina, v kateri je najprej izid poravnal Jevgenij Kuznjecov, podaljšek pa preprečil Nick Bonino, oba sta bila uspešna drugič v izločilnih bojih. 

Pingvini branijo lansko šampionsko lovoriko, tudi v minuli sezoni so se v konferenčnem polfinalu udarili z Washingtonom, ki je bil tudi tedaj v vlogi favorita glede na predstave v rednem delu, a je Pittsburgh napredoval s 4:2 v zmagah. V zadnjem obračunu je odločal podaljšek, v njem pa je bil mož odločitve ravno Bonino. Sinoči bi si uspeh, po prikazanem na ledni ploskvi, bolj zaslužil Washington, ki je imel razmerje strelov krepko na svoji strani (35:21, zgolj v zadnji tretjini kar 16:6), a se je med vratnicami gostov zelo izkazal 32-letni Marc-Andre Fleury s 33 obrambami.

IZIDA LIGE NHL

Ottawa Senators : New York Rangers 2:1 - v zmagah 1:0
Ryan Dzingel 39./PP1, Erik Karlsson 56.; Ryan McDonagh 28./PP1.

Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 2:3 - v zmagah 0:1
Alex Ovečkin 39., Jevgenij Kuznjecov 49.; Sidney Crosby 21., 22., Nick Bonino 53.