NHL: Kopitar dvakrat podal, a Kralji ostajajo neuspešni

Los Angeles Kings so zabeležili še sedmi zaporedni poraz, tokrat jih je s 3:2 ugnal Vancouver.

Objavljeno
11. november 2011 07.02
Posodobljeno
11. november 2011 07.30
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Domači navijači v Staples Centru so po koncu tekme le nemočno zmajevali z glavo, saj so doživeli nov poraz svojih ljubljencev, ki so nanizali kar sedem zaporednih porazov. Tokrat so jih s 3:2 ugnali lanskoletni finalisti, moštvo Vancouver Canucks.

Glavna težava Kraljev ostaja neučinkovitost v napadu, napadalec Dustin Penner letos sploh še ni zadel, na zadnjih sedmih tekmah pa se med strelce ni vpisal niti kapetan Dustin Brown. Prav zato je vodstvo kluba v prvo ekipo predčasno vključilo tudi Colina Fraserja, ki se vrača po poškodbi.

Gostje iz Vancouverja so svojo nalogo opravili že v prvi tretjini, ko so že vodili s 3:0. Tudi tokrat so odlično izkoristili prednost igralca več na ledeni ploskvi, saj je bil že v 4. minuti obračuna za pet minut izključen Trevor Lewis, nato pa je moral iz igre še Drew Doughty.

Številčno prednost sta izkoristila Sami Salo (7. min) in Andrew Ebbet (8.), za 3:0 pa je zadel še Aaron Rome (16.). Gostitelji so v nadaljevanju sicer uspeli znižati zaostanek, pri obeh zadetkih je sodeloval tudi Anže Kopitar, ki je imel dve podaji. Na 3:1 je znižal Drew Doughty, slabo minuto pred koncem tekme pa je nekaj upanja domačih prinesel Mike Richards (3:2), a so lanskoletni finalisti uspeli ubraniti prednost in priti do zmage.

Izidi lige NHL:

Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 2:3
(Anže Kopitar: 2 podaji in 6 strelov v 23:04 minute za LA Kings)

Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 3:6

Boston Bruins - Edmonton Oilers 6:3

St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs 2:3 - kazenski streli

Winnipeg Jets - Florida Panthers 2:5

Phoenix Coyotes - Montreal Canadiens 2:3 - podaljšek

Colorado Avalanche - New York Islanders 4:3 - podaljšek

San Jose Sharks - Minnesota Wild 3:1