NHL: dvojni udarec za Pingvine, poraz in poškodba Crosbyja (VIDEO)

Washington je z uspehom v podaljšku (3:2) na gostovanju v Pittsburghu izid v zmagah znižal na 1:2.

Objavljeno
02. maj 2017 08.17
APTOPIX Capitals Penguins Hockey
J. P.
J. P.

Pittsburgh - Hokejisti Pittsburgha so sinoči doživeli dvojni udarec. Potem ko so konferenčni polfinale lige NHL odprli z zmagama na dveh gostovanjih, so morali sinoči v tretjem obračunu pred 18.625 navijači v domači dvorani PPG Paints Arena premoč v podaljšku priznati Washingtonu, ki je bil boljši s 3:2 in je izid v zmagah znižal na 1:2. V konferenčni finale bo napredovala zasedba, ki bo uspešna štirikrat.

Pingvini so za nameček ostali še brez prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja, ki je moral z ledu že po petih minutah in pol uvodne tretjine. Pri prodoru ga je najprej zaustavil Alex Ovečkin, delo pa z udarcem v glavo dokončal Matt Niskanen, ki si je prislužil kazen igre. Crosby je najprej v bolečinah obležal na ledni ploskvi, nato so mu pomagali v slačilnico, iz katere se ni več vrnil na klop. Klub o podrobnostih njegovega zdravstvenega stanja molči.

Vse je dišalo po zmagi Washingtona že po rednem delu, saj je še v 58. minuti vodil z 2:0. V uvodni tretjini je prednost dveh igralcev več na ledu izkoristil Nicklas Bäckström, sredi tretjega dela pa je prednost podvojil Jevgenij Kuznjecov. Vendar pa gostitelji niso vrgli pušk(e) v koruzo in so v zadnjih izdihljajih izvlekli podaljšek, potem ko sta Jevgenij Maljkin in Justin Schultz zadela v razmaku pičlih 48 sekund.

Odločal je torej dodatni del, v njem pa je bila ključna izključitev domačega branilca, 33-letnega Trevorja Daleyja. Washington je potreboval zgolj pol minute, da jo je izkoristil, junak dvoboja je bil Kevin Shattenkirk, ki je zadel prvič v končnici in drugič, odkar se je sredi sezone k zdajšnjemu delodajalcu preselil iz St. Louisa. Doslej je sicer v izločilnih bojih NHL odigral že 55 dvobojev, a sinoči je prvič zadel ob številčni premoči, v podaljšku in odločilni gol za zmago.

IZID

Pittsburgh Penguins : Washington Capitals 2:3 (0:1, 0:0, 2:1; 0:1) - v zmagah 2:1
Jevgenij Maljkin 59., Justin Schulz 59.; Nicklas Bäckström 14./PP2, Jevgenij Kuznjecov 50., Kevin Shattenkirk 64.