NHL: Fleury odprtih rok izkoristil priložnost (VIDEO)

Hokejisti Pittsburgha, branilci šampionske lovorike, so v prvem dvoboju končnice s 3:1 odpravili zasedbo Columbusa.

Objavljeno
13. april 2017 08.58
NHL/
J. P.
J. P.

Pittsburgh - Branilci zmagovalne lovorike iz minule sezone lige NHL, hokejisti Pittsburgha, so izločilne boje začeli uspešno. V uvodnem obračunu konferenčnega četrtfinala so namreč pred 18.563 gledalci v domači PPG Paints Areni s 3:1 odpravili zasedbo Columbusa, ki je bila v rednem delu njihova soseda na razpredelnici vzhodne konference. Moštvi sta si sicer nasproti stali že drugič v dobrem tednu dni, tudi prejšnjič so bili - ravno tako na domači ploskvi - prepričljivejši Pingvini (4:1).

Tokrat je bila odločilna druga tretjina, v kateri so poznejši zmagovalci trikrat zatresli mrežo Rusa Sergeja Bobrovskega. Že po 75 sekundah je bil uspešen Bryan Rust, dve minuti in pol pozneje je izključitev Matta Calverta kaznoval Phil Kessel, zmago pa je v 37. minuti potrdil Nick Bonino. Columbus, ki je bil sicer več pri strelu (razmerje 32:29), je poraz ublažil sredi zadnjega dela po zaslugi Calverta. 

Zmagovalna zasedba se je morala znajti brez poškodovanega standardnega čuvaja mreže Matta Murraya, zelo dostojno ga je zamenjal Marc-Andre Fleury, ki je zbral 31 obramb, potem ko je bil v rednem delu sezone član začetne postave v zgolj 34 obračunih, le enkrat je ohranil mrežo nedotaknjeno. »Tekmo sem skušal vzeti kot dvoboj rednega dela. Nisem pričakoval, da bom stopil med vratnice, zato sem bil sprva živčen, a je obramba opravila odlično nalogo,« je zadovoljno poudaril 32-letni Fleury.

IZIDI LIGE NHL

Montreal Canadiens : New York Rangers 0:2
Ottawa Senators : Boston Bruins 1:2
Pittsburgh Penguins : Columbus Blue Jackets 3:1
Minnesota Wild : St. Louis Blues
Edmonton Oilers : San Jose Sharks