NHL: Hoffman zadal prvakom tretji zaporedni poraz

Hokejisti moštva Ottawa Senators so po podaljšku s 4:3 ugnali Chicago Blackhawks, junak tekme je bil Mike Hoffman.

Objavljeno
03. december 2015 22.51
Posodobljeno
04. december 2015 06.56
HKN-CHICAGO-BLACKHAWKS-V-OTTAWA-SENATORS
G. L.
G. L.

Ottawa - Moštvo Ottawa Senators je aktualnim prvakom lige NHL, hokejistom Chicago Blackhawks, zadalo tretji zaporedni poraz, skupno že trinajstega v letošnji sezoni. Senatorji so goste iz vetrovnega mesta odpravili s 4:3, odločilni zadetek pa je po tridesetih sekundah podaljška dosegel Mike Hoffman. Tekma bo kljub porazu v lepem spominu ostala tudi napadalcu gostov Pattricku Kaneu, ki je vpisal vsaj eno točko že na 21. zaporedni tekmi.

S tem je izenačil klubski rekord, ki ga je v sezoni 1971/72 postavil Bobby Hull, a njegov zadetek in dve asistenci niso mogli preprečiti veselja domačih. Ti so po zadetkih Hoffmana in Bobbyja Ryana že po prvi tretjini vodili z dvema zadetkoma prednosti. Gostje so se prek Kanea in Artemija Panarina v drugem delu igre vrnili in izenačili na 2:2. Domače je v 3. minuti zadnje tretjine v vodstvo vrnil Mark Stone, vendar so Indijanci prek Artema Anisimova slabih deset minut kasneje še uspeli izenačiti.

Podaljšek bi lahko v zadnji sekundi rednega dela preprečil Hoffman, če ne bi zadel zgolj prečke. Nazadnje je vendarle postal junak domače vrste, potem ko je izkoristil podajo Erika Karlssona, ki je ob ogradi »prešprintal« zvezdnika gostov Kanea in soigralca Hoffmana neoviranega zaposlil na drugi vratnici. Vratar Chicaga Corey Crawford, ki je zbral 23 obramb, je bil povsem nemočen. Njegov kolega na drugi strani igrišča Craig Anderson je imel precej več dela, saj je ob treh prejetih golih kar 35-krat tudi uspešno posredoval.

V prvem planu je bil kljub temu dvoboj sijajnih Hoffmana in Kanea, ki sta v zadnjem času nezaustavljiva. Prvi je na zadnjih osmih tekmah zabil 13 golov in podelil še devet asistenc, drugi pa je na preteklih enaindvajsetih dvobojih vknjižil 13 zadetkov in kar 22 podaj. Do rekorda lige je 27-letni Kane oddaljen še veliko, saj je legendarni Wayne Gretzky v sezoni 1983/84 v dresu Edmontona na 51 zaporednih tekmah zabil kar 61 golov in dodal 92 podaj.

»Ko igram, si z rekordnimi nizi pretirano ne delam skrbi. Vsekakor pa je nekaj posebnega, ko si v nečem izenačen z Bobbyjem Hullom, upoštevajoč dejstvo, kakšno kariero je imel ta možakar,« je po porazu povedal napadalec Chicaga.

Senatorji so s trinajstimi zmagami in dvanajstimi porazi na šestem mestu vzhodne konference, Indijanci pa z enakim številom zmag in porazom več zasedajo šesto mesto na zahodu.

Izidi:

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 1:5

New York Rangers - Colorado Avalanche 1:2

Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 5:1

Montreal Canadiens - Washington Capitals 2:3

Nashville Predators - Florida Panthers 1:2

Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 4:3 (podaljšek)

Vancouver Canucks - Dallas Stars 2:4

Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs 1:0