NHL: jubilejna štiristota podaja Anžeta Kopitarja (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so zmagali četrtič zapovrstjo, tokrat so s 3:1 opdravili še finalista minule sezone Tampo.

Objavljeno
07. december 2015 08.31
SPO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings v ligi NHL neusmiljeno meljejo naprej, sinoči so s 3:1 odpavili še finalista minule sezone Tampo, vpisali 17. zmago v sezoni in četrto zapovrstjo, kar jih je pomaknilo že na drugo mesto razpredelnice zahodne konference, v hrbet gledajo le še najprepričljivejšemu moštvu lige Dallasu.

Svojo moč so Kralji manifestirali predvsem v drugi tretjini, ko so njihovi igralci kar deset minut presedeli na klopi za kaznovane, a nasprotniki zadetka niso dosegli niti tedaj, ko so imeli debelo minuto na ploskvi celo dva igralca več. Tampa tako ostaja pri trinajstih zmagah in je trenutno izven mest, ki spomladi zagotavljajo napredovanje v izločilne boje.

V prvi tretjini je vratarja gostov Bena Bishopa, ki ga je nato v drugi tretjini zamenjal mladi 21-letni Rus Andrej Vasiljevski, ukanil zgolj levokrilni napadalec Andy Andreoff s svojim šele drugim golom v sezoni in četrtim v ligi NHL. Le 37 sekund drugega dela je potrebovala Tampa za izenačenje prek Briana Boyla, toda že pičlih dvanajst sekund pozneje je bil Los Angeles vnovič v vodstvu.

V sodniškem metu se je do ploščka dokopal slovenski as Anže Kopitar in ga preusmeril do Braydna McNabba, ki je poskusil sečo z velike razdalje, njegov strel pa je presenetil Vasiljevskega in plošček je končal za njegovim hrbtom. Za 24-letnega branilca je bil to krstni gol v sezoni in šele četrti doslej v najmočnejšem ligaškem tekmovanju na svetu. Zmago domačih je tri minute pozneje potrdil Milan Lucic, odtlej se mreži nista več zatresli.

Kopitar se je vnovič lahko pohvalil z zares izdatno minutažo, kot edini od napadalcev je na ploskvi prebil več kot dvajset minut - točneje 23 minut in dve sekundi -, v tem času pa dvakrat sprožil v okvir vrat, kar trikrat izsilil prekršek za izključitev tekmecev in vpisal osmo podajo in šestnajsto točko v sezoni, za nameček je bila to njegova jubilejna štiristota asistenca v karieri onkraj luže. V zadnjih štirih obračunih, ki so jih Kralji tudi dobili, je vselej prispeval vsaj točko.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Tampa Bay Lightning 3:1 (Anže Kopitar 0+1 v 23 minutah)
Carolina Hurricanes : Arizona Coyotes 5:4
Chicago Blackhawks : Winnipeg Jets 3:1
New Jersey Devils : Florida Panthers 4:2
New York Rangers : Ottawa Senators 4:1
Anaheim Ducks : Pittsburgh Penguins 2:1
Edmonton Oilers : Buffalo Sabres 4:2