NHL: kar 49 obramb Hillerja za zmago Calgaryja

Hokejistom Calgaryja se je posrečil čudež, saj so bili od Chicaga boljši kljub poraznemu razmerju strelov 18:50.

Objavljeno
16. oktober 2014 11.29
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Chicago - Hokejistom moštva Calgary Flames se je na sinočnjem gostovanju v ligi NHL pri zasedbi Chicago Blackhawks posrečil čudež, saj so iztržili zmago (2:1), pa čeravno so bili tekmeci izrazito boljši nasprotnik, čemur zgovorno pritrjuje tudi neverjetno razmerje strelov v okvir vrat - kar 50:18. Nesporni junak dvoboja je bil čuvaj mreže gostov, 32-letni Švicar Jonas Hiller, ki je zmogel rekordnih 49 obramb, sedem tudi ob igralcu manj na ledu, samo v uvodni tretjini je bil kar 18-krat uspešen.

In prav na njegovih krilih so leteli tudi soigralci, ki si resda niso pripravili veliko priložnosti za gol, a so bili toliko učinkovitejši. Prvi je ob koncu 32. minute Coreyja Crawforda na hrbet spravil Dennis Wideman, ki mu je zadetek na pladnju prinesel Joe Colborne s svojo že peto uspešno podajo v sezoni. Slabih šest minut pred koncem rednega dela je izenačil Andrew Shaw ob številčni premoči na ledu, zmagovalca pa je v peti minuti podaljška odločil Šved Mikael Backlund.

Hiller je postal šele tretji vratar v zgodovini Calgaryja, proti kateremu je v eni tekmi plošček poletel vsaj petdesetkrat, pred njim sta bila na podobni preizkušnji Fred Brathwaite in Andrej Trefilov. »V zadnjih dveh dvobojih smo igrali natanko tako, kot smo si želeli. Vsi smo garali na ledu, vsak je prispeval svoj delež k zmagi. Resda so tekmeci veliko poskušali, a smo jim ponudili le malo pravih priložnosti za gol,« je pojasnil Hiller.

IZIDI LIGE NHL

Detroit Red Wings : Boston Bruins 2:3 (kazenski streli)
Phoenix Coyotes : Edmonton Oilers 7:4
Chicago Blackhawks : Calgary Flames 1:2 (podaljšek)