NHL: Kessel enkrat ustrelil, zadel in odločil (VIDEO)

Hokejisti Pittsburgha so v konferenčnem finalu z Ottawo izenačili na 1:1 v zmagah. Fleury desetič v končnici zaklenil mrežo. 

Objavljeno
16. maj 2017 08.47
NHL/
J. P.
J. P.

Pittsburgh - En sam zadetek je bil dovolj, da so hokejisti Pittsburgha v konferenčnem finalu z Ottawo, ki bo gostila prihodnja dva obračuna, prvega že v noči na četrtek, izid v zmagah poravnali na 1:1. Trenutek odločitve je padel šele v začetku 54. minute, ko je terensko premoč gostiteljev kronal Phil Kessel, ki je bil uspešen šestič v končnici.

Zadel je iz svojega edinega poskusa v dvoboju. Med junaki domače zmage je bil tudi vratar Marc-Andre Fleury, ki je zbral 23 obramb in zaklenil mrežo, drugič v tej končnici in desetič v karieri v izločilnih bojih. Na drugi strani je imel Craig Anderson, ki bo v nedeljo dopolnil že 36 let, še več dela, ukrotil 28 tekmečevih poskusov, pri Kesselovem odbitku je bil nemočen.

»Čustvena tekma z vzponi in padci. Imeli smo precej priložnosti in eno izkoristili,« je bil kratek in jedrnat strelec edinega gola za zmago z 1:0, ki je bil uspešen po treh tekmah »posta«. »V tej seriji smo doslej pet od šestih tretjin odigrali dobro, tretja sinočnja pa nas je stala zmage,« je z glavo zmajeval trener Senatorjev Guy Boucher. Njegovi fantje v dvoboju niso zadeli prvič po 24. februarju proti Carolini (0:3).