NHL: ko ne igra Crosby, blesti vratar Fleury (VIDEO)

Hokejisti Pittsburgha so tudi brez pomoči kapetana in prvega zvezdnika še tretjič odpravili zasedbo Washingtona (3:2).

Objavljeno
04. maj 2017 08.51
NHL/
J. P.
J. P.

Pittsburgh - Hokejistom Washingtona, v rednem delu sezone lige NHL najuspešnejšega moštva vzhodne konference, na drugi stopnički izločilnih bojev, v četrtfinalu, trda prede. Na gostovanju pred 18.617 gledalci v dvorani PPG Paints Arena so morali namreč še tretjič na kolena pred Pittsburghom, ki je bil boljši s 3:2 in zdaj vodi s 3:1 v zmagah, kar pomeni, da za preboj v konferenčni finale potrebuje zgolj še en uspeh. Delo lahko dokonča že v noči na nedeljo na gostovanju v Verizon Centru. 

Gostje so se sinoči na vse kriplje trudili zmagati, vse sile so usmerili v napad, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov - kar 38:19 v njihovo korist, zgolj v drugi tretjini kar 17:5! -, a se je vnovič odlično izkazal prekaljeni 32-letni čuvaj mreže Marc-Andre Fleury, ki je dvakrat kapituliral le v prvi polovici drugega dela. Dotlej so si namreč Pingvini z goloma Patrica Hornqvista in komaj 22-letnega novinca med elito Jaka Guentzela, ki je bil uspešen že osmič v končnici, priigrali dva zadetka zaloge, ki pa je bila izničena v pičlih 72 sekundah.

Tedaj sta se namreč v dveh zaporednih napadih med strelce vpisala Jevgenij Kuznjecov in Nate Schmidt, vendar pa na Pittsburghov odgovor ni bilo treba dolgo čakati. Komaj se je obračun nagnil v drugo polovico, je namreč Justin Schultz izkoristil številčno premoč na ploskvi ob izključitvi Johna Carlsona 39 sekund prej in z drugim zadetkom v dveh zaporednih dvobojih odločil zmagovalca. Izpostaviti velja, da so se zmagovalci do uspeha dokopali brez pomoči poškodovanega kapetana in prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja.

»Sid je naš vodja, naš kapetan, zares vrhunski igralec. Posamično ga ne more nadomestiti nihče, zato smo pokazali pravi značaj kot ekipa. Odlično smo igrali tako obrambno kot napadalno,« je poudaril Fleury, s 36 obrambami prvi junak obračuna. Pittsburgh je v končnici lige NHL zmagal petič v devetem dvoboju brez Crosbyjeve pomoči. Hokejski analitiki in statistiki so izračunali, da ima moštvo, ki v izločilnih bojih po četrti tekmi vodi s 3:1 v zmagah, skoraj 90 odstotkov možnosti za napredovanje (210:24). Washingtonu se torej slabo piše ... 

IZIDA LIGE NHL

Pittsburgh Penguins : Washington Capitals 3:2 - v zmagah 3:1
Edmonton Oilers : Anaheim Ducks 3:4 v podaljšku - v zmagah 2:2