NHL: Kopitar dvakrat podal za zmago Kraljev

Anže Kopitar ima v svoji statistiki v dresu LA Kings že 480 točk, kar ga uvršča na 8. mestu večne klubske lestvice.

Objavljeno
10. oktober 2013 10.58
SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejsko moštvo v ligi NHL Los Angeles Kings se je v četrtem obračunu nove sezone veselilo druge zmage. Kralji so v polnem Staples Centru po podaljšku s 4:3 odpravili Ottawo Senators, po dvakrat sta zadela Dustin Brown in Jeff Carter, slovenski as Anže Kopitar pa je prispeval dve podaji, s čimer je doslej za LA vknjižil že 480 točk, kar ga na večni klubski lestvici uvršča na osmo mesto.

Z dvema podajama se je izkazal tudi Mike Richards, čuvaj mreže Jonathan Quick pa je zbral 22 obramb. Kralji so sicer že pred koncem prve tretjine vodili s 3:0, a so se gostje pravočasno vrnili v igro in izsilili podaljšek, v njem pa je Carter za odločilni gol potreboval pičlih 28 sekund. Tako se je moštvo iz Kalifornije po dveh zaporednih porazih vnovič veselilo zmage, Ottawo pa je na domačem ledu spravilo na kolena že šestič zapored.

»Želeli smo nadaljevati zmagovalno miselnost iz prejšnje sezone. Očitno se nam ni izšlo po željah, a opravili smo nalogo. Pomembno je, da gradimo na tem,« je strnil vtise strelec dveh golov Brown.

NHL

Los Angeles Kings : Ottawa Senators 4:3 (podaljšek)
Saint Louis Blues : Chicago Blackhawks 3:2
Calgary Flames : Montreal Canadiens 3:2