NHL: Kopitar in Gaborik zrežirala preobrat proti Chicagu (VIDEO)

Los Angeles Kings so po podaljšku premagali Chicago s 3:2, Anže Kopitar je vpisal dve podaji.

Objavljeno
29. november 2015 06.48
Posodobljeno
29. november 2015 07.10
SPO-HKO-HKN-CHICAGO-BLACKHAWKS-V-LOS-ANGELES-KINGS
M. Ž.
M. Ž.

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so ponoči gostili Chicago in ga po podaljšku premagali s 3:2 (vrhunci v spodnjem videu).

Chicago je tekmo začel z dvema zaporednima goloma in v 55. minuti še vodil z 2:1, nato pa je ob koncu tekme na sceno stopila naveza Anže Kopitar-Marian Gaborik. Hrušičan je v 55. minuti prvič podal Gaboriku, ki je zadel za 2:2, nato pa mu v tretji minuti podaljška lepo asistiral še za zmagoviti gol.

Gostom ni pomagal tudi rekordni dosežek Patricka Kanea, ki je zadel v prvi tretjini in kot prvi ameriški hokejist v zgodovini lige dosegel vsaj točko na devetnajstih zaporednih tekmah. Kane ima po 24 tekmah kar 37 točk (14+23) in je najučinkovitejši igralec v ligi, Anže Kopitar je na 166. mestu (7+4).

Tekma med Los Angelesom in Chicagom se je začela po željah gostov. Patrick Kane je v 12. minuti izkoristil številčno premoč in zadel za 1:0, Niklas Hjalmarsson pa je v 33. minuti povišal na 2:0.

Kralji so odgovorili z dvema goloma v zadnji tretjini. Najprej je v 52. sekundi zadel Jeff Carter, ki je bil na pravem mestu ob strelu Milana Lucica in je odbiti plošček potisnil v mrežo, nato pa si je v 55. minuti Anže Kopitar priboril plošček v napadalni tretjini in podal Gaboriku, ki je iz neposredne bližine izenačil na 2:2.

Ista naveza je poskrbela tudi za odločilni gol v podaljšku. Kopitar je začel akcijo v svoji tretjini in z globinsko podajo zaposlil Gaborika, ta pa je sam zadrsal pred Scotta Darlinga in ga premagal za končnih 3:2.

Los Angeles je tako dosegel 14. zmago sezone in je z 29 točkami na tretjem mestu zahodne konference, pred njim sta le St. Louis (33) in Dallas (38), Chicago pa je četrti (29).

Rezultati lige NHL

Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3:2 (po podaljšku)

(Anže Kopitar dve podaji za Los Angeles)

Montreal Canadiens - New Jersey Devils 2:3 (po podaljšku)

Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 2:4

New York Rangers - Philadelphia Flyers 0:3

Tampa Bay Lightning - New York Islanders 2:3

Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers 2:3 (po kazenskih strelih)

St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 3:1

Minnesota Wild - Dallas Stars 3:4 (po podaljšku)

Nashville Predators - Buffalo Sabres 1:4

San Jose Sharks - Calgary Flames 5:2

Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 5:2

Arizona Coyotes - Ottawa Senators 4:2