NHL: Kopitar izjemen večer v Vancouvru končal s štirimi točkami (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL s kar 5:0 premagali Vancouver. Anže Kopitar je bil podajalec pri štirih golih!

Objavljeno
29. december 2015 07.59
NHL/
Š. Ro.
Š. Ro.

Vancouver - Kraljevski večer v Vancouvru! Hokejisti moštva Los Anegels Kings so v ligi NHL s kar 5:0 v gosteh premagali kanadsko moštvo, eden najbolj zaslužnih za veliko zmago pa je bil slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Hrušičan je bil podajalec pri kar štirih golih.

Tako je bil izbran za drugega najboljšega igralca tekme, prva zvezda je bil namreč s »hat-trickom« Tyler Toffoli. Poleg njega sta zadela še Derek Forbort in Brayden McNabb, med ključnimi igralci pa je bil tudi vratar Jonathan Quick s prazno mrežo in 27 obrambami. To je bil že njegov jubilejni 40. »shutout« kariere in tretji v sezoni. Na drugi strani je Jacob Markstrom zbral 33 ubranjenih strelov.

Brez poškodovanega Jeffa Carterja so Kralji prvič v polno zadeli po 16. minutah. Akcijo je začel Kopitar in si izmenjal plošček z Milanom Lucicem ter ga nato prepustil Toffoliju, ki je poskrbel za vodstvo z 1:0. V trdem obračunu, v katerem so pogosto pele pesti, so bili Kralji boljši nasprotnik in v drugi tretjini zasluženo povečali vodstvo.

Že po slabih dveh minutah nadaljevanja je Forbort po podaji Trevorja Lewisa zadel svoj premierni zadetek po 11 odigranih tekmah v NHL. Sledil mu je McNabb z drugim golom sezone, potem ko je Kopitar dobil sodniški met. Slovenski reprezentant bi lahko pred koncem druge tretjine vodstvo še povišal, a je zadel vratnico.

V zadnji tretjini so Kralji pametno obvladovali igro in domačim niso dopustili veliko priložnosti. Kopitar je še enkrat neuspešno streljal, hitro za tem pa bolj uspešno podal. V 46. minuti mu je od ograde podal Alec Martinez, plošček pa je nato poslal na palico nezgrešljivemu Toffoliju. Ta se je sedem minut pred koncem ob igri z igralcem več še zadnjič v vpisal med strelce in kaznoval nervozno igro domačih. Kopitar je podal do Drewa Doughtyja, ta pa do junaka, ki je poskrbel za »petardo« v Vancouvru.

»V odsotnosti Carterja je ekipa stopila skupaj, a dejstvo je, da smo danes sijajno igrali od prve minute,« je po tekmi dejal Kopitar, ki so ga povprašali o izjemni igralni kemiji s 23-letnim Toffolijem, ki je po njegovih treh podajah trikrat zadel v polno. »Ne gre za nobeno najino specialnost. Enostavno smo skušali igrati čim bolj enostavno, Tyler pa je v preteklosti že večkrat dokazal, da zna biti ob pravem času na pravem mestu. In danes ni bilo nič drugače. «

Los Angeles je na visokem tretjem mestu v zahodni konferenci lige NHL. Doslej so Kralji zbrali 46 točk, pred njimi sta le vodilni Dallas s 57 in drugouvrščeni St. Louis s 47 točkami.