NHL: Kopitar mož odločitve v Arizoni (VIDEO)

Los Angeles Kings so po podaljšku premagali Arizono s 4:3, odločilni gol je dosegel Anže Kopitar.

Objavljeno
27. december 2015 09.05
HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-ARIZONA-COYOTES
M. Ž.
M. Ž.

Arizona - Hokejisti Los Angelesa so bili ponoči uspešni na gostovanju v Arizoni, kjer so po podaljšku slavili s 4:3.

Zmagovalca je v 36. sekundi podaljška odločil Anže Kopitar, ki je prodrl po levi strani, preigral vratarja Louisa Domingueja in plošček poslal v prazno mrežo. Hrušičan je tekmo končal z golom in podajo ter bil proglašen za igralca dvoboja.

Tekma v Arizoni se je začela po željah gostiteljev, ki so v deseti minuti izkoristili številčno premoč in zadeli prek Oliverja Ekman-Larssona.

Kralji so na svoj račun prišli na začetku zadnje tretjine, ko so v šestih minutah in 23 sekundah dosegli kar tri gole. Že v 37. sekundi je z igralcem po podaji Aleca Martineza in Anžeta Kopitarja več zadel Drew Doughty, za preobrat Los Angelesa je v 45. minuti poskrbel Tanner Pearson, na 3:1 pa je v 47. minuti ob novi številčni premoči povišal Dustin Brown.

Los Angeles si je v končnici tekme prislužil dve kazni, kar jih je stalo zmage po rednem delu. V 54. minuti je Jake Muzzin prejel petminutno kazen zaradi naleta v glavo, minuto kasneje pa je bil izključen še Muzzin. Domačini so številčno premoč najprej izkoristili v 55. minuti, ko je zadel Antoine Vermette, v 57. minuti pa je na 3:3 izenačil Ekman-Larsson.

Kralji so v podaljšku hitro odločili zmagovalca. Slovenski as Anže Kopitar je v prvi minuti zadrsal po levi strani, izkoristil težave Viktorja Tihonova, preigral vratarja Louisa Domingueja in z »backhandom« zadel za končnih 4:3.

»Videl sem, kako se je Viktor Tihonov, ki me je pokrival, nekoliko spotaknil, tako da sem bil nemudoma v prednosti. Nato sem opazil, da bo vratar poskušal izbiti plošček, zato sem ga želel zaobiti, na koncu pa mi je ostalo dovolj prostora, da sem plošček le še potisnil v gol,« je o odločilni akciji povedal Kopitar.

Los Angeles je s 44 točkami trdno na vrhu pacifiške divizije, kjer ima sedem točk prednosti pred Vancouvrom (37) in osem pred San Josejem (36).

Rezultati lige NHL

Arizona Coyotes - Los Angeles Kings 3:4 (po podaljšku)

(Anže Kopitar gol in podaja za Los Angeles)

Washington Capitals - Montreal Canadiens 3:1

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 3:1

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 2:1 (po podaljšku)

Boston Bruins - Buffalo Sabres 3:6

Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets 5:2

St. Louis Blues - Dallas Stars 3:2 (po kazenskih strelih)

Nashville Predators - Detroit Red Wings 2:3

Minnesota Wild - Pittsburgh Penguins 1:3