NHL: Kopitar peti na lestvici strelcev

Na lestvici severnoameriške hokejske lige je slovenski as Anže Kopitar z 21 točkami na petem mestu.

Objavljeno
15. november 2011 09.00
Posodobljeno
15. november 2011 09.33
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Raleigh - V severnoameriški hokejski ligi NHL so onstran Atlantika v noči na torek odigrali tri tekme. Philadelphia je v gosteh s 5:3 premagala ekipo Carolino Hurricanes, moštvo Montreal Canadiens je doma po kazenskih strelih z 2:3 izgubilo proti Buffalo Sabres, Winnipeg Jets pa je premagal Tampo Bay Lightning s 5:2.

Junak dvoboja v Montrealu je bil Claude Giroux, ki je za zmago letalcev prispeval dva gola in podajo. Philadelphia je z novim parom točk prevzela vodstvo tako v atlantski diviziji kot v vzhodni konferenci.Giroux si z 22 točkami deli drugo mesto na lestvici najučinkovitejših igralcev lige.

Derek Roy je v Montrealu v zadnji tretjini poskrbel za vrnitev Buffala, ki je zaostajal z 0:2. Roy je najprej podal pri golu Jasona Pominvillea, nato pa v 53. minuti izsilil podaljšek, v katerem pa ni bilo zmagovalca. Zmagovalca so odločili kazenski streli, ko sta bila uspešna Brad Boyes in Thomas Vanek. Winnipeg je prekinil niz petih porazov, potem ko je s 5:2 na domačem ledu odpravil Tampo Bay.

Hokejiste Los Angeles Kings naslednja tekma čaka jutri. Kralji bodo v Staples centru gostili Anaheim. Se pa na lestvici strelcev dobro drži slovenski hokejist Anže Kopitar. Z 21 točkami si trenutno deli peto mesto.

Izidi:

Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 3:5
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 2:3 (kazenski streli)
Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning 5:2