NHL: Kopitar v podaljšku odločil zmagovalca (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so se z zmago nad Vancouvrom (2:1) povzpeli na tretje mesto zahodne konference.

Objavljeno
02. december 2015 09.33
SPO-HKN-VANCOUVER-CANUCKS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P.
J. P.

Los Angeles - Potem ko so bili hokejisti Vancouvra sredi oktobra v dvoboju lige NHL v Staples Centru prepričljivo, s 3:0, boljši od Los Angelesa, so jim Kralji sinoči vrnili in se pred 18.230 navijači veselili zmage z 2:1. O njej je odločil šele podaljšek, v začetku tretje minute pa se je v vlogi moža odločitve znašel slovenski as Anže Kopitar, ki je izkoristil hudo napako tekmečeve obrambe. Plošček je namreč prestregel Jeff Carter in odlično zaposlil Hrušičana, ki mu ni bilo težko matirati švedskega čuvaja mreže Jacoba Markströma.

Razplet je bil pravičen, ker so imeli gostitelji od prve do zadnje minute precejšnjo terensko premoč, ki jo še najbolj nazorno izpričuje razmerje strelov v okvir vrat - kar 40:16. Pa vendar se je prvi do vodstva dokopal Vancouver. Zadetek sta v osmi minuti zrežirala švedska dvojčka Sedin, Henrik je podal, Daniel pa zadel ob številčni premoči na ledu le 16 sekund po tem, ko je moral na kazensko klop Milan Lucic. Za Daniela je bil to že dvanajsti gol v sezoni, za Henrika pa 16. podaja.

Los Angeles je milo za drago vrnil šele v 47. minuti, ravno tako ob številčni premoči na ploskvi, podaljšek pa je izsilil branilec Drew Doughty, ki bo prihodnji torek dopolnil 26 let. V dodatnem delu se je izkazal Kopitar in poskrbel, da so Kralji dobili še peto od šestih tekem v sezoni, v katerih so odločali bodisi podaljški bodisi kazenski streli. Tako so vpisali že petnajsto zmago in se zavihteli na tretje mesto razpredelnice zahodne konference, Vancouver, ki je bil uspešen devetkrat, pa ostaja deveti.

Anže Kopitar je svojo statistiko oplemenitil z osmim golom in štirinajsto točko v sezoni, sicer pa je na ledu prebil kar 23 minut in pol in v tem času dvakrat sprožil v okvir tekmečevih vrat, za nameček pa v tretji tretjini izsilil tudi prekršek Daniela Sedina za izključitev. Nov izziv Kralje čaka šele v noči na soboto, ko bodo - tretjič zapored pred domačimi navijači - pričakali četrtouvrščeno zasedbo vzhoda, Pittsburgh Penguins.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 2:1 - v podaljšku (Anže Kopitar 1+0 v 24 minutah)
New Jersey Devils : Coloardo Avalanche 1:2
Detroit Red Wings : Buffalo Sabres 5:4 - po kazenskih strelih
Montreal Canadiens : Columbus Blue Jackets 2:1
Ottawa Senators : Philadelphia Flyers 2:4
Chicago Blackhawks : Minnesota Wild 1:2
Nashville Predators : Arizona Coyotes 5:2
St. Louis Blues : Florida Panthers 1:3
Calgary Flames : Dallas Stars 4:3 - po kazenskih strelih
San Jose Sharks : Pittsburgh Penguins 1:5