NHL: Kraljem v Severni Karolini nista pomagala niti Kopitarjeva gola (VIDEO)

Los Angeles Kings so na gostovanju pri Carolini izgubili s 3:4, Anže Kopitar je dosegel dva gola.

Objavljeno
22. november 2015 23.48
NHL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Raleigh - Hokejisti Los Angelesa so na svoji dvajseti tekmi lige NHL doživeli osmi poraz, potem ko so bili neuspešni na gostovanju pri Carolini (3:4).

Za Kralje je bil usoden slab začetek tekme, saj so v prvih 25 minutah prejeli kar tri gole. V nadaljevanju se je Los Angeles na krilih dvakratnega strelca Anžeta Kopitarja, ki je dosegel šesti in sedmi gol sezone, vrnil v igro in dvakrat približal na gol zaostanka (2:3, 3:4), a na koncu vseeno vpisal drugi zaporedni poraz.

Los Angeles ima po dvajsetih tekmah izkupiček 24 točk in je peti v zahodni konferenci, za vodilnim Dallasom pa zaostaja za deset točk.

Kralji bodo naslednji dvoboj igrali v noči s ponedeljka na torek, ko bodo gostovali pri Floridi.

POTEK TEKME

Carolina je povedla v četrti minuti, ko je Brad Malone v napadalni tretjini dobil sodniški met z Anžetom Kopitarjem in podal Brettu Pesceju, ta pa je z razdalje dosegel svoj prvi gol v ligi NHL. To je bil tudi edini gol v uvodni tretjini.

Gostitelji so drugi del začeli še bolje in v prvih petih minutah dvakrat premagali Jonathana Quicka. V 22. minuti ga je z leve strani napadalne tretjine ukanil Jeff Skinner, v 25. minuti pa še Justin Faulk, ki je izkoristil številčno premoč.

Če je Carolini pripadel začetek druge tretjine, pa je bil konec na strani Los Angelesa. Gostje so izid znižali v 34. minuti prek kazenskega strela. Le-tega je zakrivil Noah Hanifin, ki je pred vratarjevim golom pokril plošček z roko, ponujeno priložnost pa je z uspešno izvedenim kazenskim strelom izkoristil Dustin Brown. Le 58 sekund kasneje so imel Kralji le še gol zaostanka, ko je Anže Kopitar prestregel plošček v napadalni tretjini in s pomočjo okvira vrat premagal Cama Warda.

Domačini so še pred koncem druge tretjine podvojili svoje vodstvo. Ob igri z igralcem več je Justin Faulk sprožil z desne strani, pred golom pa je nespretno posredoval Alec Martinez in plošček z drsalko potisnil v lastno mrežo.

Kralji so se v 50. minuti zopet približali na gol. Še drugič na tekmi je bil strelec Anže Kopitar, ki je ob številčni premoči natančno udaril z desne strani. Njegovemu moštvu to žal ni pomagalo, saj so do konca tekme niso več zadeli in so vpisali tesen poraz.

Rezultat lige NHL

Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 4:3

(Kopitar dva gola za Los Angeles)