NHL: Kralji do četrtega zaporednega poraza

Po izvajanju kazenskih strelov so hokejisti Los Angeles Kings doživeli še četrti poraz, Anže Kopitar je prispeval gol in podajo.

Objavljeno
06. november 2011 07.26
Posodobljeno
06. november 2011 07.26
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Kralji so po dobrem uvodu v novo sezono lige NHL sedaj zapadli v manjšo krizo, saj so nanizali štiri zaporedne poraze. Strelsko neučinkoviti so tudi v domači dvorani Staples Center, saj so sinoči dosegli prvi gol po 158 minutah strelske suše.

Tokrat so na domači ledeni ploskvi po izvajanju kazenskih strelov morali priznati premoč hokejistom Pittsburgh Penguins (2:2), ki že celo sezono igrajo brez svojega prvega zvezdnika Sidneyja Crosbeyja. Njegovo odsotnost je tokrat dobro izkoristil Chirs Kunitz, ki je z zadetkom tri minute pred koncem tekme izsilil podaljške, nato pa bil natančen še pri kazenskih strelih.

Učinkovit je bil tudi Anže Kopitar, ki je v zadnji tretjini podal Simonu Gagneju za gol za izenačenje, nato pa zanesljivo izvedel še kazenski strel, a novega poraza svojega moštva ni mogel preprečiti. "Končni izid tekme sicer ni tak, kot smo upali, da bo, toda igrali smo precej bolje kot na zadnji tekmi," je po obračunu dejal Hrušičan.

Izidi:

Ottawa Senators - Buffalo Sabres 2:3 (kazenski streli)

Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins 2:3 (kazenski streli)
(Anže Kopitar gol in podaja za Los Angeles)

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 0:7

New Jersey Devils - Winnipeg Jets 3:2 (podaljšek)

New York Islanders - Washington Capitals 5:3

New York Rangers - Montreal Canadiens 5:3

Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 9:2

Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 5:0

Minnesota Wild - St. Louis Blues 2:1

Phoenix Coyotes - Edmonton Oilers 4:2

San Jose Sharks - Nashville Predators 3:4 (podaljšek)