NHL: Buffalo zaklet za Kralje, nova podaja Kopitarja

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so z 1:2 po podaljšku izgubili proti Buffalu. Odločilni gol dal Ryan O'Reilly.

Objavljeno
13. december 2015 08.56
NHL/
Š. Ro.
Š. Ro.

Buffalo - Ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je morala priznati premoč moštvu Buffalo Sabres. Kralji so po podaljšku izgubili z 1:2.

Alovenski zvezdnik Anže Kopitar je vpisal podajo pri prvem golu na tekmi, ki ga je dal Marian Gaborik v peti minuti. Hrušičan je ta čas pri 18 točkah. V osmi je izenačil Jamie McGinn, v drugi in tretji tretjini pa gola ni več bilo. V podaljšku je Buffalo potreboval 3:19 minute, da je zadel, natančen je bil Ryan O'Reilly - to je bil njegov stoti gol v ligi NHL. Prvih 90 jih je dosegel v dresu Colorada, deset pa jih je zbral v tej sezoni z Buffalom.

Ta mejnik je dosegel s pravo mojstrovino, podal mu je Jake McCabe, nato pa ukanil branilca Aleca Martineza, padel, a še prej dobro nameril mimo rame vratarja Jhonasa Enrotha, ki je tekmo začel prvič po 20. novembru in se tako zoperstavil nekdanjemu moštvu. »Čakal sem na odprt strel. Padal sem že in skušal dokončati akcijo,« je junak dneva povedal po tekmi. »Vedno le lep občutek, ko zabiješ odločilni gol, še posebej v podaljšku, v katerih v tej sezoni ne blestimo najbolj.« O'Reilly je srečanje končal z dvema točkama, bil je tudi podajalec pri prvem golu domačih, skupaj pa na sedmih tekmah zbral že deset točk. Je prvi mož Buffala z desetimi goli in 27 točkami.

Buffalo je po treh porazih v gosteh vednarle znova zmagal in prekinil niz šestih zaporednih zmag Kraljev, ki so od leta 1993 pri Sabljah zmagali le enkrat. Enajstkrat so izgubili po rednem delu, enkrat pa po podaljšku.

Hokejiste Los Angelesa zdaj čaka kanadska turneja. Najprej bodo v noči na torek gostovali v Ottawi, sledila bosta še obračuna v Montrealu in Torontu.

 

NHL:

Buffalo Sabres - Los Angeles Kings 2:1 (podaljšek)
(Anže Kopitar je vpisal podajo za LA Kings)

Boston Bruins - Florida Panthers 3:1

St.Louis Blues - Dallas Stars 3:0

Arizona Coyotes - Carolina Hurricanes 4:5 (podaljšek)

Columbus Blue Jackets - New York Islanders 2:3 (podaljšek)

Tampa Bay Lightning - Washington Capital 1:2

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3:1

Nashville Predators - Colorado Avalanche 2:3

Calgary Flames - New York Rangers 5:4 (podaljšek)

San Jose Sharks - Minnesota Wild 0:2