NHL: Kralji po golijadi v drugi tretjini ugnali Pingvine (VIDEO)

Hokejisti Los Angeles Kings so na domačem ledu s 5:3 premagali Pittsburgh Penguins. Anže Kopitar je prispeval asistenco.

Objavljeno
05. december 2015 22.15
Posodobljeno
06. december 2015 00.08
SPO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-LOS-ANGELES-KINGS
G. L.
G. L.

Los Angeles - Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings so predvsem po zaslugi učinkovite druge tretjine premagali Pittsburgh Penguins s 5:3 in vpisali že svojo šestnajsto zmago sezone. Slovenski reprezentant je na ledu prebil slabih 23 minut in v tem času vknjižil asistenco.

Svojo petnajsto točko v letošnji sezoni je Hrušičan kakopak vpisal v pestri drugi tretjini, v kateri je v Staples Centru padlo kar šest zadetkov. Po mirnih uvodnih 20 minutah, ko sta mreži Jonathana Quicka in Marca-Andreja Fleuryja mirovali, je v 3. minuti nadaljevanja ob igri z igralcem več za vodstvo domačih poskrbel Drew Doughty. Še pred prelomom tretjine je Christian Ehrhoff s strelom iz zapestja prednost povišal, zgolj minuto kasneje pa je za 3:0 zadel Milan Lučić.

Še preden so se domači navijači dobro posedli po slavju visokega vodstva, so gostje vrnili udarec. V 32. minuti, zgolj 23 sekund po tretjem golu Los Angelesa, je Chris Kunitz prinesel nekaj upanja gostom, a je manj kot minuto zatem kapital Kraljev znova oplemenitil Jake Muzzin. Ob ogradi se je dobro boril Kopitar in nase navlekel tri nasprotne hokejiste. Plošček je nato spravil do Dustina Browna, kapetan domačih pa ga je podaljšal do povsem osamljenega Muzzina, ki mu ni bilo težko zadeti. Golijada v drugi tretjini s tem še ni bila končana. V 39. minuti je za goste zabil še Olli Maatta.

Zadetek je nekoliko spodbudil hokejiste iz Pittsburgha, ki so se v 43. minuti celo povsem približali dotlej suverenim Kalifornijčanom. Med strelce se je s svojim šestim golom v sezoni vpisal prvi zvezdnik Pingvinov Sidney Crosby in tekma je bila znova povsem odprta. Napetost je trajala vse do 59. minute, ko so gostje na vse pretege skušali izenačiti, a se jim je odločitev o vpoklicu vratarja na klop vrnila kot bumerang. Lučić je zadetkom v prazno mrežo odločil zmagovalca, ki je bil nazadnje povsem zaslužen. Domači so na vrata Fleuryja sprožili kar 35 strelov (od tega dva Kopitar), medtem ko so Pittsburžani postavili Quicka na preizkušnjo zgolj dvajsetkrat.

Kralje naslednji preizkus čaka že jutri, ko v goste prihaja Tampa Bay.

Izidi:

Winnipeg Jets - Washington Capitals 2:1 (podaljšek)

Ottawa Senators - New York Islanders 3:2 (podaljšek)

Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 3:2

Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 1:4

Vancouver Canucks - Boston Bruins 0:4

Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins 5:3
(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)

Detroit Red Wings - Nashville Predators 5:4 (podaljšek)

St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs 1:4

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 3:0

San Jose Sharks - Tampa Bay Lightning 3:4