NHL: Kralji prvo domačo tekmo končali s porazom

Anže Kopitar je z moštvom iz Los Angelesa na tretji tekmi NHL izgubil proti New York Rangers z 1:3.

Objavljeno
08. oktober 2013 10.05
HKO-HKN-SPO-NEW-YORK-RANGERS-V-LOS-ANGELES-KINGS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so na tretji tekmi severnoameriške hokejske lige vpisali drugi poraz. Potem ko so pred dnevi klonili v Winnipegu, so bili neuspešni tudi na prvi domači tekmi v dvorani Staples Center proti ekipi New York Rangers in izgubili z 1:3. Za Rangerse je bila to prva zmaga v tej sezoni.

Los Angeles se je prvič v sezoni predstavil domačim navijačem, a jih ni razveselil z zmago. Slovenski hokejist Anže Kopitar je na ledu preživel slabih 20 minut, v katerih je sprožil dva strela, ki pa nista zadela cilja. Edini gol za Kralje je dosegel Jake Mazzin.

Gostje so bolje začeli, a so Kralji hitro vzpostavili ravnotežje. Kopitar je dva nevarna strela na vrata Henrika Lundqvista sprožil že v prvih minutah, a ni bil uspešen. V 12. minuti tekme je Dustin Brown stresel prečko, dve minuti pozneje pa je že padel gol za vodstvo New Yorka. Plošček je nerodno izbijal Drew Doughty, po strelu Ricka Nasha pa je odbiti strel pobral Brad Richards in ga pospravil za hrbet vratarja Jonathana Quicka.

V drugi tretjini so gostje imeli nov niz priložnosti za povišanje vodstva. Niso sicer izkoristili prve izključitve na tekmi, so pa v 31. minuti kaznovali slabo obrambo Kraljev. Izgubljen plošček je pred gol pripeljal Richards, do zadetka pa mu je pomagal kar Slava Vojnov. Los Angeles se je za napako navijačem vendarle oddolžil z golom. Dve minuti pozneje je namreč Jake Muzzin zadel za znižanje zaostanka. Po podaji Mika Richardsa je s strelom pod prečko ugnal Lundqvista. Do konca so gostje imeli še nekaj lepih priložnosti, domači pa so preko Trevorja Lewisa v zadnji minuti druge tretjine ob igri z igralcem manj zadeli vratnico.

V zadnji del tekme so Kralji stopili odločno, a niso imeli sreče. Ko so prišl do prednosti igralca več, se je že zdelo, da bodo prišli do izenačenja, a v Staples Centru je sledil šok. Gostje so dobili sodniški met, Ryan McDonagh je plošček poslal daleč na drugo stran, Quick je zadrsal iz vrat in želel zaustaviti plošček, a izgubil ravnotežje, plošček pa se je nesrečno odbil v njegov prazen gol. Tekma je bila tako praktično odločena, Kralji pa so sklonjenih glav odšli v domačo garderobo.

Vtis v Staples Centru bodo skušali popraviti v noči na četrtek, ko bo v Los Angelesu gostovala Ottawa.

V drugi današnji tekmi je Edmonton doma po kazenskih strelih s 5:4 ugnal New Jersey, čeprav je ta že vodil s 3:0, nato pa v dobrih sedmih minutah zadnje tretjine prejel kar štiri gole. Strelci so bili Ryan Nugent-Hopkins, Andrew Ference, David Perron in Taylor Hall. Patrik Eliaš je nato ob igralcu manj v zadnji minuti gostom rešil točko in zagotovil podaljšek, ki pa ni prinesel spremembe rezultata. Odločali so kazenski streli, domačim pa sta zmago zagotovila Jordan Eberle in Perron.

NHL:

Los Angeles Kings - New York Rangers 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Strelci: 0:1 B. Richards (Nash, Stepan, 14.), 0:2 B. Richards (Nash, 31.), 1:2 Muzzin (M. Richards, 33.), 1:3 McDonagh (Boyle, 45.) - SH.

Kazenske minute: LA Kings: 13 (0, 11, 2), NY Rangers: 11 (0, 9, 2)

streli na vrata: LA Kings: 29 (8, 7, 14) NY Rangers: 28 (8, 11, 9)

Edmonton Oilers - New Jersey Devils 5:4 - kazenski streli

Nugent-Hopkins, Ference, Perron, Hall; Jagr, Brunner, Ryder Elias