NHL: Kralji tokrat praznih rok

Anže Kopitar je ob porazu moštva Los Angeles Kings v Winnipegu prispeval podajo za drugi gol.

Objavljeno
05. oktober 2013 10.26
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Winnipeg – Hokejisti moštva Los Angeles Kings na čelu s Hrušičanom Anžetom Kopitarjem so po zmagi v uvodnem dvoboju nove sezone NHL v drugo ostali praznih rok. Z gostovanja pri Winnipegu so se namreč vrnili s porazom s 3:5, slovenski napadalec je na ledu prebil 22 minut in 37 sekund, štirikrat ustrelil proti vratom tekmečevega čuvaja mreže Ondreja Paveleca in prispeval podajo za drugi gol Kraljev, ko je Jeff Carter že po petih sekundah kronal igro z igralcem več na ledu.

Zasedba iz Los Angelesa je v Winnipegu zaostajala že z 1:4, nato pa se je manj kot štiri minute pred koncem z goloma Jeffa Carterja in Justina Williamsa, obakrat s številčno premočjo na ledu, znova vrnila v igro. V končnici je še dodatno pritisnila na plin in se na vse kriplje prizadevala izsiliti podaljšek, a ni bila učinkovita, kar je Winnipeg znal kaznovati in Bryan Little je 48 sekund pred zadnjim piskom sirene zatresel prazno mrežo (Jonathan Quick je namreč pred tem oddrsal z ledu) in dokončno strl odpor Kraljev. Pri domačih se je Devin Setoguchi dvakrat vpisal med strelce in dodal še eno podajo, Pavelec pa je zbral 33 obramb.

WINNIPEG JETS : LOS ANGELES KINGS 5:3 (1:1, 1:0, 3:2)

Strelci: 0:1 – Greene (15.), 1:1 – Kane (Setoguchi, Scheifele, 16.), 2:1 – Jokinen (Frolik, Enström, 33.), 3:1 – Setoguchi (Kane, Byfuglien, 43. – PP1), 4:1 – Setoguchi (Kane, Jokinen, 46.), 4:2 – Carter (Muzzin, Kopitar, 52. – PP1), 4:3 – Williams (Frattin, Mitchell, 56. – PP1), 5:3 – Little (Ladd, 60. – EN).

DRUGI IZIDI

New Jersey Devils : New York Islanders 3:4 po kazenskih strelih

Carolina Hurricanes : Detroit Red Wings 2:3 po podaljšku

Columbus Blue Jackets : Calgary Flames 3:4

Buffalo Sabres : Ottawa Senators 0:1

Colorado Avalanche : Nashville Predators 3:1