NHL: Kuraly od anonimneža do junaka (VIDEO) 

Ottawa je imela pri vodstvu z 2:0 napredovanje na dosegu roke, nato pa pokleknila v 31. minuti podaljška (2:3).

Objavljeno
22. april 2017 10.01
APTOPIX Bruins Senators Hockey
J. P.
J. P.

Ottawa - Gledalci v Ottawi, 19.209 se jih je zgnetlo v dvorano Canadian Tire Centre, so prišli na svoj račun, saj so v petem dvoboju konferenčnega četrtfinala lige NHL gledali kar pol ure hokeja več, kot so pričakovali. Zmagovalca v obračunu domačih Senatorjev z Bostonom je namreč odločil šele podaljšek, gostitelji pa so zapravili prvi zaključni plošček za preboj v naslednji tekmovalni krog. Izgubili so namreč z 2:3 in zdaj v zmagah vodijo zgolj še s 3:2, a bodo imeli novo priložnost že v noči na jutri, toda na gostovanju.

Vse je dišalo po tem, da si bo Ottawa napredovanje zagotovila že sinoči, saj je po pol minute druge tretjine vodila že z 2:0. Najprej se je sredi prvega dela med strelce vpisal Mark Stone, nato še Jean-Gabriel Pageau, kar pa gostom ni pristriglo peruti, izid so poravnali že pred drugim odhodom v slačilnico. Uspešna sta bila David Pastrnak in Sean Kuraly. V tretji tretjini, v kateri je na ledni ploskvi gospodaril Boston, se mreži nista več zatresli, odločal je torej podaljšek do prvega zadetka.

In ta je padel šele po 90 minutah in 19 sekundah zelo izenačene tekme, mož odločitve pa je bil s svojim drugim sinočnjim golom 24-letni Kuraly, ki je - zanimivo - v rednem delu svoje krstne sezone med elito odigral zgolj osem dvobojev in se med strelce ni vpisal. Gostitelji so bili sicer tako v celotnem dvoboju (43:38) kot v podaljšku (19:17) več pri strelu, a se je na drugi strani med vratnicami vnovič zelo izkazal 30-letni Finec Tuukka Rask s kar 41 obrambami.

IZIDA LIGE NHL

Washington Capitals : Toronto Maple Leafs 2:1 v podaljšku - v zmagah 3:2
Ottawa Senators : Boston Bruins 2:3 v podaljšku - v zmagah 3:2