NHL: Las Vegas melje še naprej (VIDEO)

Hokejisti Las Vegasa po strelsko uspešni zadnji tretjini do nove zmage. Z njo so se utrdili na vrhu zahoda.

Objavljeno
22. februar 2018 13.42
SPO-HKO-HKN-CALGARY-FLAMES-V-VEGAS-GOLDEN-KNIGHTS
J. M.
J. M.

Las Vegas - Hokejsko moštvo Vegas Golden Knights, ki se je pred sezono pridružilo ligi NHL, nadaljuje odlične predstave. Z novo zmago s 7:3 nad ekipo Calgaryja trdno drži prvo mesto v zahodni konferenci, zbralo pa je že 84 točk. Los Angeles slovenskega asa Anžeta Kopitarja je trenutno mesto izven končnice, Kralji so namreč deveti.

V zadnji tretjini kar 5:1

V Las Vegasu je bilo po dveh tretjinah še izenačeno (2:2), nato pa se je začel šov domačih, ki so v zadnjem delu igre zabili kar petkrat. Sedem golov je zadelo kar sedem različnih strelcev: Alex Tuch, Ryan Carpenter, William Karlsson, Reilly Smith, Luca Sbisa, Erik Haula in Cody Eakin. Za goste so bili natančni TJ Brodie, Dougie Hamilton in Matthew Tkachuk.

Miller 42. zaklenil mrežo

V noči na četrtek so hokejisti odigrali še dva dvoboja. Chicago je po kazenskih strelih s 3:2 ugnal Ottawo in prišel do šele druge zmage na zadnjih enajstih tekmah, Anaheim pa je bil z 2:0 boljši od Dallasa. Izkazal se je vratar Ryan Miller, ki je že 42. v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno, ustavil je 41 strelov.

Kralji se vračajo domov

Los Angeles je tokrat počival, na ledene ploskve pa se bo ponovno podal danes ponoči pa slovenskem času, ko bo doma gostili prav Dallas, ki je tudi eden od njihovih neposrednih tekmecev v boju za končnico.

IZIDI LIGE NHL

Chicago Blackhawks : Ottawa Senators 3:2 - po kazenskih strelih
Anaheim Ducks : Dallas Stars 2:0
Vegas Golden Knights : Calgary Flames 7:3