NHL: Los Angleles do pomembne zmage v boju za končnico

Anže Kopitar in soigralci so na gostovanju z 1:3 ugnali Chicago.

Objavljeno
20. februar 2018 09.00
SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
L. Z., STA
L. Z., STA
Chicago - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so ponoči v severnoameriški ligi NHL gostovali v Chicagu in s 3:1 zabeležili pomembno zmago v boju za končnico. V zahodni konferenci so na devetem mestu, za odločilnim osmim mestom, ki ga zaseda Anaheim, zaostajajo za dve točki.

Tekma je bila praktično odločena po dveh tretjinah, ko so za vodstvo s 3:0 zadeli Torrey Mitchell (9.), Andy Andreoff (17.) in Dion Phaneuf (25.). Častni gol za gostitelje je dosegel Patrick Sharp (42.) in vsaj za nekaj časa vrnil upanje na morebiten preobrat.

Anže Kopitar je tokrat v dresu kraljev igral slabih 24 minut, na gol Chicaga pa sprožil pet strelov.

»Verjetno je bila to naša najboljša tretjina v letošnji sezoni,« je dejal kapetan kraljev Kopitar, ki je imel v mislih prvo tretjino, trener John Stevens je dodal: »Mislim, da je na zadnjih dveh tekmah način odprtja tekme pomenil razliko.«

Kralji imajo do nove tekme manj kot 24 ur, serijo gostovanj pa bodo nadaljevali v Kanadi pri Winnipegu, tretjeuvrščeni ekipi zahodne konference.

Tudi Anaheim do zmage

Vodilna ekipa lige NHL Vegas Golden Knights je z 2:0 izgubila proti neposredenmu tekmecu kraljev za končnico Anaheimu. Račke je v vodstvo v 14. minuti popeljal Jakob Silfverberg, končni izid je v osmi minuti tretje četrtine postavil Josh Manson. Anaheim je zabeležil četrto zmago na peti zaporedni tekmi v gosteh. V pacifiški diviziji je zadržal tretje mesto, pred Los Angelesom in Calgaryjem ima dve točki prednosti, za drugouvrščenim San Josejem zaostaja točko. Za vodilnim Las Vegasom zaostaja 11 točk.

Washington je z zmago s 3:2 proti Buffalu spet prevzel vrh metropolitanske skupine. Enega od treh golov za moštvo iz prestolnice je dosegel Rus Aleksander Ovečkin. To je bil že njegov 35. gol v sezoni, s katerim je utrdil prvo mesto med najboljši strelci lige. Izkazal se je tudi John Carlson, ki je prispeval gol in podajo.

Minnesota je s 5:3 premagala New York Islanders, junak tekme je bil z dvema goloma Jason Zucker, pomemben delež je prispeval tudi Devan Dubnyk, ki je ustavil 32 strelov otočanov.

Na tekmi med Ottawo in Nashvillom sta blestela oba vratarja, tako Pekka Rinne kot Craig Anderson sta zbrala po 36 obramb, zmage s 5:3 so se na koncu veselili predatorji iz Nashvilla. Dvakrat je zanje zadel Viktor Arvidsson. Nashville se je izenačil z Winnipegom na prvem mestu centralne skupine.

Boston je z 2:1 po podaljšku ugnal Calgary, odločilni gol je dal Brad Marchand.