NHL: Montreal izničil tri gole zaostanka (VIDEO)

Odločilni zadetek za zmago nad hokejisti Vancouvra (4:3) je v podaljšku prispeval David Desharnais.

Objavljeno
17. november 2015 07.30
HKN-VANCOUVER-CANUCKS-V-MONTREAL-CANADIENS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Montreal - Prav neverjetno, kaj so izpustili iz rok hokejisti Vancouvra na sinočnjem gostovanju v ligi NHL pri Montrealu! Po 24 minutah igre so namreč že vodili s 3:0, nato pa tekmecu dovolili, da je najprej izenačil in izsilil podaljšek, v njem pa se še veselil zmage s 4:3 po zaslugi 29-letnega centra Davida Desharnaisa, ki je zabil svoj šesti gol v sezoni in sedemdesetega v ligi doslej.

Gostje so vodili že po 86 sekundah igre, ko je vratarja Mika Condona prvi na kolena spravil Adam Cracknell, nato pa sta številčno premoč na ledu izkoristila Jared McCann in Šved Daniel Sedin, oba s svojima šestima zadetkoma v sezoni. Montreal se je skušal čimprej vrniti v igro, led pa je prebil celo v trenutkih, ko je imel na ploskvi igralca manj, na klop za kaznovane je moral Brian Flynn. Po hitrem protinapadu je zadel Danec Lars Eller.

Ko je sredi druge tretjine znižal še Max Pacioretty, ki bo v petek dopolnil 27 let, točko pa je vpisal že v petem zaporednem dvoboju, je bil morebiten zasuk že precej bolj na dosegu roke, sploh ker so bili gostitelji dosti agilnejši v napadu (razmerje strelov v okvir vrat 36:26). To je znal v tretjem delu unovčiti pekaljeni Čeh Tomaš Fleischmann, ki je tri minute pred koncem rednega dela izsilil podaljšek, v njem pa še s podajo - svojo dvestoto doslej v jubilejnem šeststotem nastopu v NHL - pripravil zadetek Desharnaisu.

IZIDI LIGE NHL

Carolina Hurricanes : Anaheim Ducks 1:4
New York Islanders : Arizona Coyotes 5:2
Florida Panthers : Tampa Bay Lightning 1:0
Montreal Canadiens : Vancouver Canucks 4:3 - v podaljšku
Ottawa Senators : Detroit Red Wings 3:4 - v podaljšku
St. Louis Blues : Winnipeg Jets 3:2