NHL: Mrazek z Rdečimi krili zaustavil Kralje (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v ligi NHL z 2:3 izgubili na gostovanju v Detroitu. Anže Kopitar dosegel podajo.

Objavljeno
21. november 2015 08.34
SPO-HKO-HKN-COLORADO-AVALANCHE-V-LOS-ANGELES-KINGS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Detroit - V severnoameriški hokejski ligi je tokrat moštvo Los Angeles Kings klonilo na gostovanju v Detroitu. Domači so bili boljši s 3:2, še zlasti po zaslugi vratarja Petra Mrazeka, ki je v obup spravljal napad Kraljev. Polovil je 35 strelov in tekmo končal kot najboljši igralec tekme.

Oba gola za Kralje je dosegel Jeff Carter, pri prvem - za izenačenje na 1:1 v prvi tretjini je bil med podajalci tudi Anže Kopitar. Za zmago Rdečih kril so bili uspešni Tomaš Tatar v prvi tretjini ter Mike Green in komaj 19-letni Dylan Larkin v drugi. Kapetan Henrik Zetterberg in Justin Abdelkader sta zbrala vsak po dve podaji. Kralji so v zadnji tretjini močno pritiskali, vratarju so močno pomagali tudi soigralci in ustavili 13 strelov.

»Če dovoliš nasprotniku tri gole, jih moraš ti zadeti štiri. Imeli smo veliko možnosti, a ploščka nismo spravili v mrežo. Dejansko smo imeli več priložnosti, kot jih dobimo po navadi,« je bil po tekmi nezadovoljen trener kraljev Darryl Sutter. »Proti njemu smo poslali veliko ploščkov, a je preprosto odigral vrhunsko tekmo,« je za vratarja Detroita Mrazeka dejal slovenski hokejist.

»Tista zadnja minuta je bila zelo težka, prihajali so streli, a fantje so mi pomagali in vse blokirali. Sploh niti ne vem, koliko strelov so ustavili, najbrž sploh nisem videl vseh,« je dejal Mrazek. Detroit je šele prvič po 16. oktobru na domači tekmi dosegel tri gole, pa tudi sicer je na zadnjih 12 tekmah šele tretjič zbral vsaj tri zadetke.

Za Kralje je Jhonas Enroth zbral 26 obramb in doživel prvi poraz v štirih nastopih. »Mislim, da smo odigrali dobro gostujočo tekmo. Imeli smo priložnosti, da bi zabili še en gol, tekma se bi lahko končala tudi drugače,« se je zavedal.

Kralje nova tekma čaka v nedeljo (19.00), gostovali bodo pri Carolini, ki je sinoči z 1:2 po kazenskih strelih izgubila proti Torontu. V ostalih tekmah so Columbus Blue Jackets s 4:0 premagali Nashville Predators, New York Islanders so morali s 3:5 priznati premoč Montreal Canadiens, Edmonton Oilers so s kar 5:1 odpravili New Jersey Devils, Calgary Flames pa so po podaljšku le strli odpor Chicago Blackhawks in zmagali z 2:1.


NHL:

Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 1:2 (kazenski streli)

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 3:2
(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)

Calgary Flames - Chicago Blackhawks 2:1 (podaljšek)

Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 4:0

New York Islanders - Montreal Canadiens 3:5

Edmonton Oilers - New Jersey Devils 5:1