NHL: Nashville do zgodovinskega prvega finala lige (VIDEO)

Hokejisti Nashville Predators so se prvič v zgodovini franšize na krilih odličnih iger prebili do velikega finala lige NHL. 

Objavljeno
23. maj 2017 10.01
NHL/
N. Gr.
N. Gr.

Nashville - Ko so se Nashville Predators pred sezono 1998/99 pridružili ligi NHL, so najbrž potiho upali, da se bo njihovo čakanje na lovoriko končalo prej. A zdaj ga je končno konec, pod strop Bridgestone arene bodo lahko obesili plaketo za naslov prvaka zahodne konference v ligi NHL, prava naloga pa jih še čaka. 

Na šesti tekmi so po zaslugi odlične prve tretjine odpravili Anaheim Ducks s 6:3. Junaka sta bila Colton Sissons s prvim hat-trickom v končnici v karieri in finski čuvaj mreže Pekka Rinne, ki je ubranil kar 38 strelov. »Ne bom lagal, občutek je izjemen. Nikoli si nisem mislil, da bom dosegel tri gole na tekmi, ki nam bo prinesla naslov prvakov Zahoda. A nisem zaslužen jaz, naša ekipa letos res diha druga za drugega, zato dosegamo velike stvari,« je bil Sissons zadovoljen po tekmi. 

Anaheim se je po zaostanku z 0:2 v drugi tretjini vrnil, v tretji pa izenačil na 3:3 po zadetku Cama Fowlerja. A tudi to ni bilo dovolj za odločne Plenilce, ki so po zadetku Filipa Forsberga v prazno mrežo začeli slaviti naslov prvaka Zahoda. Forsberg je z osmimi zadetki v eni končnici postal najbolj učinkovit igralec Nashvilla v zgodovini končnic. 

»Za to smo se trdo borili in zdaj bomo nekaj časa zasluženo uživali v slavju. A pravo delo nas še čaka, zdaj imamo priložnost, da Stanleyjev pokal pripeljemo v Nashville,« je bil zadovoljen tudi odlični švicarski branilec Roman Josi.

Manj navdušen je bil trener Anaheima Randy Carlyle, a je tudi on izpostavil trud svojih varovancev. »Ko pogledam, kako smo danes igrali, definitivno ne morem reči, da fantje niso dali vsega od sebe. V samih zaključkih akcij nam manjka precej, to je bil jeziček na tehtnici, borili pa smo se od prve zadnje minute in nismo prenehali vse do drugega zadetka, ki smo ga prejeli v prazno mrežo.«

Nashvillu bo na poti do prestižnega pokala stala visoka ovira - čaka jih zmagovalec serije med Pittsburghom in Ottawo. Senatorji iz Ottawe so presenečenje letošnje lige NHL, Pittsburgh z Malkinom in Crosbyjem pa tako ali tako vedno velja za enega od favoritov sezone.