NHL: Nashville doma odčital lekcijo prvakom (VIDEO)

Plenilci so v tretji tekmi finalne serije s kar 5:1 odpravili Pittsburgh in izid v zmagah znižali na 1:2. V noči na torek četrtič.

Objavljeno
04. junij 2017 08.34
J. P.
J. P.

Nashville - Če so hokejisti Nashvilla finalno serijo lige NHL odprli z dvema porazoma na gostovanjih v Pittsburghu, pa so po selitvi na ledno ploskev domače dvorane Bridgestone Arena branilcu šampionske lovorike vendarle pokazali, da brez boja ne bodo kapitulirali. Pred 17.283 gledalci so bili namreč prepričljivo boljši s kar 5:1 in izid v zmagah znižali na 1:2, tudi v četrtem obračunu serije na štiri zmage bodo v noči na torek gostitelji.

Tudi tokrat Plenilcem sprva ni dobro kazalo, že po slabih treh minutah so namreč zaostajali, spet se je - kot že v prejšnjih dveh finalnih dvobojih - med strelce vpisal 22-letni novinec med hokejsko elito Jake Guentzel, ki je v izločilnih bojih zbral že okroglih dvajset točk. Gostitelji so se na vse kriplje trudili izenačiti že v prvem delu, dvanajstkrat sprožili proti Mattu Murrayu, ki pa je ostal nepremagan. Do 26. minute, tedaj pa se je začelo!

V razmaku 42 sekund je moral namreč dvakrat na kolena, za vodstvo Nashvilla sta poskrbela Roman Josi ob številčni premoči in Frederick Gaudreau, še pred drugim odhodom na odmor je povišal James Neal. V peti minuti zadnjega dela so imeli gostitelji tudi precej sreče, Chris Kunitz je namreč pri poskusu organiziranja napada v drsalko zadel soigralca Phila Kessla, plošček je Craig Smith odpeljal sam pred nasprotnikovega vratarja in neubranljivo zadel.

Uspešen je bil prvič v končnici, enako kot Šved Mattias Ekholm, ki je slabih sedem minut pred koncem izkoristil igralca več na ledni ploskvi in postavil končni izid. »Vedeli smo, kaj pomeni vrnitev v domačo dvorano. Vedeli smo, da je to za nas prednost - in jo izkoristili! Smo le še eno zmago zadaj, gremo naprej,« je poudaril P. K. Subban, branilec zmagovalne zasedbe, pri kateri se je zdaj v izločilnih bojih med strelce vpisalo že 19 igralcev. Poraženci so se morali znajti brez pomoči poškodovanega Nicka Bonina.