NHL: Nashville z deveto zaporedno zmago do klubskega rekorda (VIDEO)

Predatorji so z 2:0 odpravili hokejiste Dallasa, Pekka Rinne je že petdesetič v karieri zaklenil mrežo.

Objavljeno
07. marec 2018 08.07
HOCKEY-NHL-EDM-NSH/
J. P.
J. P.

Nashville - Hokejisti Nashvilla so se z že deveto zaporedno zmago še učvrstili v vodstvu zahodne konference lige NHL. Resda so bili manj učinkoviti kot v prejšnjih šestih poskusih, ko so vselej zadeli po štiri gole ali več, a so sinoči vseeno z 2:0 na kolena spravili tudi zasedbo Dallasa, ki še ni povsem na varnem, kar se preboja v končnico tiče. Na petem mestu zahoda ima namreč - ob tekmi več - le tri točke naskoka pred devetouvrščenim Los Angelesom Anžeta Kopitarja. Sploh ker v zadnjem obdobju rezultatsko ne blesti, iz devetih obračunov je namreč izvlekla zgolj tri zmage.

Bonino v prazno mrežo

Zmaga Predatorjev je bila zaslužena (razmerje sproženih strelov 34:26), a mukoma priborjena. V prvih dveh tretjinah se mreži nista zatresli, tribune dvorane Bridgestone Arena, na katerih je bilo 17.342 gledalcev, pa so prvič eksplodirale v 46. minuti ob zadetku Ryana Hartmana. Zvezde so kajpak nato vse sile usmerile napad in v končnici poskusile tudi brez vratarja in s šestim igralcem v polju, kar pa se jim je maščevalo. Domačo zmago je 14 sekund pred zadnjim piskom sirene potrdil Nick Bonino, ki je zatresel prazno mrežo. Niz devetih zaporednih uspehov je rekorden v Nashvillovi zgodovini.

Rinne blizu rekorda

V dvoboju finskih vratarjev je resda več obramb - 32 - pri poražencih zbral 34-letni Kari Lehtonen, vseeno pa je bil na drugi strani junak dvoboja leto starejši Pekka Rinne, ki je zaklenil mrežo in ostal nepremagan že sedmič v sezoni oziroma petdesetič v karieri. Enako uspešen je bil že v sezonah 2008/09 in 2009/10, več kot sedemkrat pa ni prazne mreže ohranil še v nobeni sezoni. »Vse je lažje, kadar je moštvo v takšnem naletu. Zdravi smo, počutimo se dobro, vse gre kot po maslu,« se je smejalo izkušenemu Fincu. Še zanimivost: oba sinočnja tekmeca bosta v prihodnjem dvoboju gostila Račke iz Anaheima, Nashville v noči na petek in Dallas na soboto.

IZIDI LIGE NHL

Boston Bruins : Detroit Red Wings 6:5 - v podaljšku
Columbus Blue Jackets : Vegas Golden Knights 4:1
New Jersey Devils : Montreal Canadiens 6:4
New York Rangers : Winnipeg Jets 0:3
Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 5:4 - v podaljšku
Minnesota Wild : Carolina Hurricanes 6:2
Nashville Predators : Dallas Stars 2:0
Chicago Blackhawks : Colorado Avalanche 2:1 - v podaljšku
Anaheim Ducks : Washington Capitals 4:0