NHL: Nashvillu tudi finale ni spodrezal kril (VIDEO)

Hokejisti Nashvilla se ne ustavljajo, tudi prvo tekmo konferenčnega finala proti Anaheimu so dobili s 3:2. 

Objavljeno
13. maj 2017 10.07
NHL/
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Anaheim - Nashville Predators so dobro začeli dvoboj finala zahodne konference v severnoameriški ligi NHL proti Anaheim Ducks, potem ko so v boju na štiri zmage prvo tekmo serije v Anaheimu po podaljšku dobili s 3:2. Gostom je vodstvo v zmagah z 1:0 prinesel James Neal, ki je po podajah P.K.-ja Subbana in Mattiasa Ekholma dosegel odločilni gol.

Plenilci, ki igrajo v svojem prvem konferenčnem finalu, so izkoristili dejstvo, da pri Anaheimu zaradi poškodb manjkata dva izkušena veterana Kevin Bieksa in Patrick Eaves, ter da so Racmani še pred dvema dnevoma igrali polfinale proti Edmontonu.

Neal je odločilni zadetek za zmago Nashvilla, ki je imel pred finalom več počitka, dosegel po slabih devetih minutah in pol igre v podaljšku, vratar Pekka Rinne pa je k zmagi prispeval 27 obramb. V rednem delu sta za goste zadela Filip Forsberg in Austin Watson, plenilci pa se niso pustili zmesti niti po tem, ko so racmani z zadetkom Hampusa Lindholma izenačili na 2:2 in si priigrali podaljšek. Prvi gol za gostitelje je dosegel Jakob Silfverberg, vratar racmanov je ubranil 43 strelov.

Druga tekma finalnega dvoboja bo v noči na ponedeljek prav tako v Kaliforniji.