NHL: nova zmaga Kraljev na Kopitarjevi sedemstoti tekmi (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so pred domačimi navijači s 4:3 odpravili Edmonton, Anže Kopitar trikrat sprožil v okvir vrat.

Objavljeno
15. november 2015 08.45
SPO-HKN-NEW-YORK-ISLANDERS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so z enajsto zmago v ligi NHL zadržali peto mesto na razpredelnici zahodne konference, sinoči so pred domačimi navijači v Staples Centru s 4:3 odpravili Edmonton, ki se ne more odlepiti s konferenčnega dna. Kako izenačen je bil obračun, zgovorno ponazarja tudi razmerje strelov v okvir vrat - 28:25 v korist zmagovalcev.

Kralji so tekmecu dovolili, da jih je lovil ves dvoboj, dokončno pa je njegov odpor strl 23-letni center Nick Shore minuto in pol ped koncem s svojim šele drugim zadetkom v sezoni in tretjim doslej v NHL. Po prvi tretjini sicer ni dišalo po tako razburljivem in negotovem razpletu, saj je že po 77 sekundah dvoboja po predložku Tannerja Pearsona zadel Marian Gaborik, minuto pred odhodom na prvi odmor pa sta se le zamenjala - Slovak je podal, Pearson pa matiral Edmontonovega čuvaja mreže Cama Talbota.

V nadaljevanju je za domače zadel še novinec Milan Lucic, za goste pa Leon Draisaitl, Teddy Purcell in Taylor Hall, ki je s svojim osmim golom v sezoni v 56. minuti poskrbel za izenačenje ravno na dan, ko je praznoval 24. rojstni dan. Hall je v tej sezoni prispeval že dvajset točk in je tako zaenkrat četrti najučinkovitejši igralec lige.

V vrstah zmagovalcev je standardna minutaža (dobih 18 minut in pol na ledu) pripadla tudi slovenskemu asu Anžetu Kopitarju, ki je trikrat preverjal Talbotove reflekse, a ni bil uspešen. Tako ima po 17 odigranih dvobojih v statistiki še naprej vpisanih sedem točk za pet zadetkov in dve asistenci. Hrušičan je odigral že jubilejno sedemstoto tekmo v jubilejni deseti sezoni onkraj luže. Kralje zdaj v noči na sredo čaka gostovanje pri Philadelphii.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Edmonton Oilers 4:3 (Anže Kopitar 0+0 v 19 minutah)
Ottawa Senators : New York Rangers 1:2 - po kazenskih strelih
Boston Bruins : Detroit Red Wings 3:1
Buffalo Sabres : San Jose Sharks 1:2 - v podaljšku
Carolina Hurricanes : Philadelphia Flyers 2:3 - v podaljšku
Columbus Blue Jackets : Arizona Coyotes 5:2
Montreal Canadiens : Colorado Avalanche 1:6
Nashville Predators : Winnipeg Jets 7:0
New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 4:0
Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 4:5 - po kazenskih strelih
Toronto Maple Leafs : Vancouver Canucks 4:2
Dallas Stars : Minnesota Wild 3:2 - v podaljšku
St. Louis Blues : Chicago Blackhawks 2:4