NHL: novi dve točki Kopitarja in nov poraz Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so morali na gostovanju premoč (3:7) priznati Carolini, ki je vodila že s 5:0.

Objavljeno
14. februar 2018 09.56
SPO-HKO-HKN-NASHVILLE-PREDATORS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P.
J. P.

Raleigh - Za slovenskim hokejskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem je še en odličen večer v ligi NHL, saj je prispeval novi dve točki za gol in podajo, s čimer je zdaj že pri 61 točkah (23 zadetkov in 38 asistenc), kar ga na razpredelnici najučinkovitejših igralcev uvršča na trinajsto mesto oziroma na peto med Evropejci.

Žal pa sinoči njegov Los Angeles ni bil tako uspešen kot on, saj ni imel na gostovanju pri Carolini, ki je v dobrem ritmu, saj je zmagala že tretjič zapovrstjo, niti najmanjših možnosti za uspeh. Gostitelji, pri katerih so kar trije hokejisti prispevali po tri točke (Justin Faulk, denimo, tri gole, pred tem je bil v sezoni uspešen štirikrat), so namreč zmagali s prepričljivih 7:3.

Gostje so se prebudili prepozno, ko je Carolina, ki je trikrat zapovrstjo izkoristila številčno premoč na ledni ploskvi, že neulovljivo ušla s 5:0. Prvi gol za Kralje je, prav tako ob igralcu več na ledu, prispeval ravno Kopitar, ki je bil pet minut pozneje še asistent Tylerju Toffoliju. Ko je v začetku zadnjega dela Torrey Mitchell znižal na 3:5, je malce zadišalo celo po možnosti epskega zasuka.

A so Orkani še pravočasno zopet zavihali rokave, še dvakrat zadeli in potrdili svojo 27. zmago v sezoni, s katero so se povzpeli na osmo mesto razpredelnice vzhodne konference. Los Angeles je na zahodu padel z mest, ki še zagotavljajo napredovanje v izločilne boje, zdaj je deveti, a je gneča okrog njega izjemno velika.

Branilec Faulk se je v zmagovalni vrsti veselil prvega trojčka golov v karieri, Kopitar pa je ob nekoliko manjši minutaži kot običajno - na ledni ploskvi je prebil 18 minut - dvakrat sprožil v okvir tekmečevih vrat in enkrat zadel. Zdaj Kralje v noči na petek čaka četrto zaporedno gostovanje, in to pri branilcu šampionske lovorike Pittsburghu.

IZIDI LIGE NHL

Carolina Hurricanes : Los Angeles Kings 7:3 (Anže Kopitar 1+1 v 18 minutah)
Boston Bruins : Calgary Flames 5:2
Buffalo Sabres : Tampa Bay Lightning 5:3
New York Islanders : Columbus Blue Jackets 1:4
Philadelphia Flyers : New Jersey Devils 4:5 - po kazenskih strelih
Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators 6:3
Detroit Red Wings : Anaheim Ducks 2:1
Minnesota Wild : New York Rangers 3:2
Nashville Predators : St. Louis Blues 4:3 - v podaljšku
Winnipeg Jets : Washington Capitals 4:3 - v podaljšku
Vegas Golden Knights : Chicago Blackhawks 5:2
San Jose Sharks : Arizona Coyotes 1:2