NHL: Novinci vztrajajo na vrhu (VIDEO)

Moštvo Vegas Golden Knights se ne ustavlja. Tokrat je njihovo moč občutil Vancouver.

Objavljeno
24. februar 2018 11.42
HOCKEY-NHL-VGK-VAN/
J. M.
J. M.
Los Angeles - Hokejisti Las Vegasa, ki so se šele pred letošnjo sezono pridružili ligi NHL, vztrajajo na njenem vrhu. Tokrat so na domačem ledu s 6:3 ugnali moštvo Vancouver Canucks, ki sicer zaseda predzadnje mesto na zahodu. Zopet je blestel vratar ekipe iz mesta igralnic Marc-Andre Fleury, ki je tokrat zaustavil 30 strelov. Do tega, da postane 13. vratar v zgodovini lige s 400 zmagami, mu manjkajo le še štiri.

V moštvu iz Las Vegasa sta izstopala William Karlsson, ki je zabil dvakrat in pa Railly Smith, ki je vse svoje tri točke dosegel z asistencami. Zadeli so še Tomaš Hyka, Jonathan Marchessault, Tomaš Nosek in David Perron. Vegas skupno vodi v ligi s 86 točkami, vodilna ekipa vzhoda Tampa pa zaostaja zgolj za točko. Los Angeles Anžeta Kopitarja z 71 točkami trenutno drži deveto mesto na zahodu in je izven mest, ki vodijo v končnico

Kopitarjevo moštvo naslednja tekma čaka v noči na nedeljo proti Edmontonu, danes ponoči pa je bilo odigranih še kar nekaj drugih srečanj. New York Rangers so doma izgubili proti Minnesoti, enako se je zgodilo tudi Carolini proti Pittsburghu. Da to ni bil ravno večer domačih ekip je potrdil tudi St. Louis, ki je doma moral priznati premoč Winnipegu. Poleg Las Vegasa je edino domačo zmago vpisal Chicago, ki je bil boljši od San Joseja.

Izidi:
New York Rangers - Minnesota Wild 1:4
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 1:6
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 0:4
Chicago Blackhawks - San Jose Sharks 3:1
Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks 6:3