NHL: NY Rangers zaman lovili deseto zaporedno zmago (VIDEO)

Hokejisti Tampe so zmagali z 2:1, odločilni gol je ob igralcu manj na ledu 65 sekund pred koncem prispeval Filppula.

Objavljeno
20. november 2015 08.03
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tampa - V dvoboju poraženih finalistov minulih dveh sezon hokejske lige NHL je bila Tampa Bay z 2:1 boljša od moštva New York Rangers, nesporni junak dvoboja pa je bil 31-letni finski center Valtteri Filppula, ki je ne le prispeval odločilni zadetek zgolj 65 sekund pred koncem obračuna, temveč za nameček še ob igralcu manj na ledu, le 21 sekund pred tem je moral na klop za kaznovane Brian Boyle. Tekmeci so tedaj pletli mrežo okrog vrat Bena Bishopa, a si privoščili napako pri podaji, Filppula si je v protinapadu izmenjal plošček z J. T. Brownom, nato pa hladnokrvno matiral še švedskega čuvaja mreže Henrika Lundqvista.

S tem je svojemu moštvu zagotovil deveto zmago v sezoni, medtem ko so morali gostje, ki še vedno ostajajo vodilno moštvo vzhodne konference, na kolena prvič po kar devetih zaporednih zmagah (Rangerji so okroglih deset uspehov zapovrstjo vpisali le dvakrat v zgodovini, v sezonah 1939/40 in 1972/83). Filppula je za nameček podal tudi pri prvem golu na tekmi, ko se je med strelce tretjič v sezoni vpisal Alex Killorn, po hudi napaki nasprotnikove obrambe, ki je pozabila plošček, pa je dobrih šest minut pred koncem tekme izenačil 35-letni veteran Dominic Moore, ki je v svoji dolgi in pisani karieri zamenjal kar devet delodajalcev v NHL, med drugim si je dve sezoni kruh služil tudi pri Tampi.

Rekordni Ovečkin

Junak sinočnjega večera onkraj luže pa je bil tudi ruski superzvezdnik Alex Ovečkin. Čeprav je njegov Washington v domačem Verizon Centru pokleknil pred Dallasom (2:3), je strelec drugega zadetka postavil nov mejnik in s svojim že 484. golom postal najučinkovitejši Rus v zgodovini lige NHL. Do danes si je vodilni položaj delil z velikim Sergejem Fjodorovom, ki je za rekordno znamko potreboval 1248 dvobojev, medtem ko jih je Ovečkin zgolj 777. »Brez soigralcev ne bi dosegel ničesar. Lep trenutek, a smo žal izgubili,« je pojasnil novi rekorder. Blizu vrha večne ruske lestvice strelcev so še Aleksandr Mogilnij (473), Pavel Bure (437) in Alex Kovaljov (430).

Alex Ovečkin je novi ruski strelski rekorder. Foto: Patrick Smith/AFP.

 

IZIDI LIGE NHL

Boston Bruins : Minnesota Wild 4:2
Philedalphia Flyers : San Jose Sharks 0:1 - po podaljšku
Pittsburgh Penguins : Colorado Avalanche 4:3
Washington Capitals : Dallas Stars 2:3
Florida Pantherrs : Anaheim Ducks 1:3
Montreal Canadiens : Arizona Coyotes 2:3
Ottawa Senators : Columbus Blue Jackets 3:0
Tampa Bay Lightning : New York Rangers 2:1
St. Louis Blues : Buffalo Sabres 3:2 - po kazenskih strelih