NHL: odpoved vseh pripravljalnih tekem

Vodja lige NHL Garry Bettman je zaradi »lockouta« odpovedal pripravljalne tekme, ki bi se morale začeti 23. oktobra.

Objavljeno
20. september 2012 10.05
Posodobljeno
20. september 2012 10.05
Slovenija, Bled, 10.September2012, Anže Kopitar trenira v blejski ledeni dvorani. Foto: Igor Zaplatil/Delo
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
New York - Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je tudi uradno odpovedalo vse pripravljalne tekme na novo sezono, ki bi morale biti na sporedu še ta mesec. Razlog za odpoved je seveda prekinitev vseh dejavnosti, do katere je prišlo zaradi spora glede nove kolektivne pogodbe o delitvi dobička med sindikatom igralcev in lastniki.

Pripravljalne tekme bi se morale začeti 23. septembra, nova sezona prvenstva NHL pa 11. oktobra, kar je po besedah komisarja lige Garyja Bettmana zdaj pod vprašajem.

Zaradi dolgotrajnih pogajanj in zamrznitve vseh dejavnosti v ligi je bil preložen začetek minule sezone severnoameriške košarkarske lige NBA, tokrat pa se nekaj podobnega, še četrtič od leta 1992, obeta še v ligi NHL. V sezoni 2004/05 lige NHL se je zgodil celo zgodovinski precedens, ko so prvič v profesionalnem športu onstran velike luže izgubili celotno sezono zaradi spora o delitvi dobička.

Zaradi »lockouta« so si številni hokejski zvezdniki že poiskali kratkoročno zaposlitev v Evropi, med drugim tudi Anže Kopitar, ki bo igral pri Mori v drugi švedski ligi.