NHL: Pittsburgh dobil prvo tekmo finala (VIDEO)

Ekipi igrata na štiri zmage, druga tekma pa bo v noči iz srede na četrtek po našem času znova v Pittsburghu.

Objavljeno
30. maj 2017 09.40
SPO-2017-NHL-STANLEY-CUP-FINAL---GAME-ONE
A. V.
A. V.

Pittsburgh - Hokejisti Pittsburgh Penguins so dobili prvo tekmo velikega finala lige NHL. Pred domačimi gledalci so Nashville Predators premagali s 5:3.

Pittsburgh je branilec naslova in se poteguje za peti Stanleyjev pokal, tretjega od 2009, Nashville pa je prvič v finalu lige NHL.

Ekipi igrata na štiri zmage, druga tekma pa bo v noči iz srede na četrtek po našem času znova v Pittsburghu.

Pingvini so že v prvi tretjini pokazali, kdo je gospodar PPG Paints Arene. Ob koncu prve tretjine so povedli že s 3:0, potem ko je Nashville doživel štiriminutni popolni mrk. Prvi zadetek je padel v 16. minuti, ko je bil ob power playu natančen Rusi Jevgenij Maljkin, nato je po dobri minuti mrežo zatresel še Conor Sheary, 17 sekund pred koncem tretjine pa je bil uspešen še Nick Bonino.

Nashville je v drugi tretjini strnil vrste ter v 29. minuti znižal na 1:3, ob igralcu več je bil uspešen Ryan Ellis. Nato pa je sledil popolni napad predatorjev, ki so se vrnili v tretjini tretjini in izenačili 3:3, zadela sta Colton Sissons (power play) in Frederic Gaudreau. Pittsburgh pa se ni predal in je le prišel do zmage in vodstva v finalni seriji na štiri zmage. Jake Guentzel in Bonino sta bila tista, ki sta pingvinom priborila odločilna zadetka za končni izid 5:3.

"Vemo, da moramo biti boljši, kajti so nas nadigrali v vseh pogledih igre v precejšnjem delu tekme," je dejal strateg pingvinov Mike Sullivan. "So zmagali, čeprav bi se lahko tekma tudi drugače zasukala," je dejal trenerjev Nashvilla Peter Laviolette.

Zanimivo je, da so hokejisti Pittsburgha proti nasprotnim vratom le dvanajstkrat streljali, je pa bilo pet od teh strelov uspešnih. Dvanajst strelov na gol na tekmi je najmanj s strani zmagovitega moštva v finalu lige NHL.

Finale, 1. tekma:
Pittsburg Penguins - Nashville Predators 5:3
(Pittsburgh vodi z 1:0 v zmagah)