NHL: Plenilci doma ne poznajo poraza (VIDEO)

Hokejisti Nashvilla so še drugič zapored premagali Pittsburgh in izid v finalni seriji izenačili na 2:2. 

Objavljeno
06. junij 2017 09.38
APTOPIX Stanley Cup Penguins Predators Hockey
N. Gr.
N. Gr.

Nashville - Po dveh zaporednih porazih v Pittsburghu proti zvezdniški zasedbi s Sidneyem Crosbyem in Jevegenijem Malkinom na čelu so Nashville Predators spet med živimi. Občinstvo se ni predalo, v glasbenem mestu so letos občutili hokejsko mrzlico, ki je ponesla njihove ljubljence. Na četrti tekmi finala je Pittsburgh padel s 4:1. 

Prav Pekka Rinne je doživel največji preobrat. Večino sezone je bil izvrsten, potem pa je na prvih dveh tekmah finala branil zelo slabo. Odkar se je serija preselila v Nashville, je Finec spet tisti pravi. »Med sezono doživiš veliko nihanj, zato se poizkušam čim manj obremenjevati z vsako posamično tekmo. Seveda je težko. Zdaj še ni čas za analize, najprej moramo dokončati delo, sta pa bili te dve zmagi zagotovo pomembni za ekipno samozavest in tudi zame,« je s 23 obrambami na četrti tekmi povedal junak Nashvilla. 

Domačine je v vodstvo povedel Calle Jarnkrok, Sidney Crosby je izid izenačil, nato pa so Plenilci vnovičili vidno premoč na ledu. Spet je zadel Frederick Gaudreau, ki je šele pred kratkim dobil večjo vlogo v ekipi Nashvilla in postal šele drugi igralec v zgodovini, ki je svoje prve tri zadetke v ligi NHL dosegel prav v finalu. Viktor Arvidsson je povišal na 3:1, zmago pa je z golom v prazno mrežo zapečatil najboljši igralec Nashvilla Filip Forsberg

Finalna serija se bo vnovič preselila v Pittsburgh, peta tekma finala lige NHL bo na sporedu v noči na petek.