NHL: po poškodbi Bobrovskega preobrat Kraljev za peto zaporedno zmago

Hokejisti Los Angeles Kings so po podaljšku s 3:2 ugnali Columbus Blue Jackets, Anže Kopitar ni vpisal nove točke.

Objavljeno
08. december 2015 23.03
Posodobljeno
09. december 2015 06.05
HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-COLUMBUS-BLUE-JACKETS
G. L.
G. L.

Los Angeles - Hokejisti Los Angeles Kings so v Columbusu prišli do svoje pete zaporedne zmage (3:2), a na težji način, kot bi lahko sklepali po videnem na ledeni ploskvi. Kralji so proti domačim Blue Jackets prevladovali, a se vseeno znašli v zaostanku z 0:2, trdoživega tekmeca pa so strli šele v zadnji minuti podaljška. Povod za preobrat je bila poškodba odličnega vratarja Sergeja Bobrovskega.

Junak današnje zmage Kalifornijčanov je bil Alec Martinez, ki je le 27 sekund pred iztekom podaljška odločil zmagovalca po podaji Nicka Shorea. Anže Kopitar tokrat ni dosegel nove točke, je pa sodeloval v akciji za izenačujoči zadetek Kraljev na 2:2, s katerim je nekdanji član Columbusa Jeff Carter v 59. minuti tekme gostom prinesel dodatnih pet minut hokeja.

Tekmo so sicer bolje odprli domačini, ki so po uvodnji tretjini brez golov v drugi povedli z 2:0, zadela sta Scott Hartnell in Matt Calvert. Christian Ernhoff je še pred iztekom tega dela igre znižal na gol zaostanka, Bobrovskij pa je v vratih Edmontona ohranjal domače v prednosti vse do zaključka zadnje tretjine. Danes je zbral kar 33 obramb, nato pa moral dobrih pet minut in pol zaradi poškodbe zapustiti ledeno ploskev, kar je bil povod za preobrat Los Angelesa. Četudi Curtis McElhinney, ki ga je v golu zamenjal, ni bil krivec za nobenega od dveh prejetih golov.

»Ne bi smeli priti do dveh golov zaostanka. Igrali smo dobro in morali bi voditi že po dveh tretjinah,« je bil kljub zmagi delno nezadovoljen trener hokejistov iz Los Angelesa Darryl Sutter.

Zmaga gostov je bila kjub tesnemu izidu na koncu povsem zaslužena, kar je priznal tudi trener domačih John Tortorella. Kralji so Modre jakne nadstreljali s kar 41:23. »To je bila tekma fantov proti možem. Lahko nas je sram. Mene je. Očitno ekipe ne znam dovolj dobro pripraviti na tovrstne situacije. Povsem sem osramočen zaradi načina, kako smo igrali,« je po porazu povedal razočarani trener Columbusa.

Kralji so z 18. zmago sezone na drugem mestu v zahodni konferenci, Columbus pa z 11. zmagami ostaja zadnji na vhodu.

Drama v Dallasu

Še precej bolj razburljiva je bila tekma v Teksasu, kjer so domači Dallas Stars s 6:5 premagali Carolino Hurricanes, čeprav so več ali manj dobljeno tekmo skorajda izpustili iz rok. Ko so v 40. minuti Zvezde povedle s 5:1, je izgledalo, da je zmagovalec odločen. A prišlo je do skorajšnjega preobrata, saj so gostje upravičili svoje ime in kot orkan pustošili pred vrati Dallasa.

V enajstih minutah so na neverjeten način prišli do izenačenja na 5:5, popolnega preobrata pa jim ni uspelo dokončati. Dallas se je rešil pičlih 18 sekund pred iztekom rednega dela tekme po zadetku Patricka Sharpa, ki je poskrbel za olajšanje na tribunah. »V zadnjem času smo imeli nekaj hecnih tekem. V Minnesoti smo izgubljali z 0:3, pa smo se vrnili, vodili proti Calgaryju s 3:0, pa izgubili. Danes smo igrali slabo, toda vesel sem, da smo zmagali,« je poudaril kapetan Jamie Benn.

Nov mejnik Kanea

Prvaki lige NHL, hokejisti Chicaga, so s 4:1 odpravili Nashville, za nov osebni mejnik pa je poskrbel prvi zvezdnik Indijancev Patrick Kane. Točko je dosegel že na 23. zaporedni tekmi, potem ko je v predzadnji minuti zadel v prazna vrata gostov. To je bila sicer že njegova 600. točka v najmočnejši hokejski ligi na svetu (222 golov, 378 podaj).

Izidi:

Philadelphia Flyers - New York Islanders 3:4 (kazenski streli)

Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings 2:3 (podaljšek)
(Anže Kopitar brez gola ali podaje za Los Angeles)

Washington Capitals - Detroit Red Wings 3:2 (kazenski streli)

Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 3:2 (kazenski streli)

Florida Panthers - Ottawa Senators 2:4

St. Louis Blues - Arizona Coyotes 4:1

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 4:1

Dallas Stars - Carolina Hurricanes 6:5

Calgary Flames - San Jose Sharks 4:2