NHL: Pogumni hokejisti Ottawe še niso položili orožja (VIDEO)

Ottawa je na šesti tekmi premagala prvake iz Pittsburgha z 2:1 in izsilila sedmo tekmo, ki bo dala potnika v finale.

Objavljeno
24. maj 2017 10.17
SPO-HKO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-OTTAWA-SENATORS---GAME-SIX
N. Gr.
N. Gr.

Ottawa - Hokejisti Ottawe so v Kanadi vedno pod drobnogledom, saj navijači od franšize pričakujejo velike stvari, zadnje obdobje pa ni bilo najbolj uspešno. Pred letošnjo sezono so zamenjali trenerja in filozofijo igranja hokeja in se med rednim delom prelevili v eno najbolj trdnih ekip lige. 

Njihovo moč v finalu vzhodne konference čutijo tudi aktualni prvaki iz Pittsburgha. Ottawa je odbila prvo zaključno žogico z zmago z 2:1, junak je bil vratar Craig Anderson, ki je ustavil kar 45 strelov. »Kar se današnje tekme tiče, sem želel ostati le stoprocentno osredotočen na igro in iti korak za korakom, strel za strelom. Kar dobro mi je uspelo,« je Anderson odgovoril na vprašanje, kako se je soočil s pritiskom tako pomembne tekme. 

Za Senatorje je še toliko bolj pomembno, da se je Anderson pobral po katastrofalni peti tekmi, kjer je v prvih 14 minutah prejel kar štiri zadetke in Guy Boucher ga je moral poklicati na klop. Na peti tekmi smo vsi igrali katastrofalno, tisti trenutek, ko te trener pokliče na klop, poizkušaš čimprej pozabiti. Danes smo bili mnogo boljši, je še povedal vratar Ottawe. 

Edini zadetek za Pittsburgh je dosegel Jevgenij Malkin, Bobby Ryan je izid izenačil, gol za zmago in podaljšanje serije pa je dosegel Mike Hoffman.» Na peti tekmi smo bili zanič, tudi jaz. Vsako našo napako so izkoristili, zato tudi so aktualni prvaki. Ponosen sem na način, kako smo se danes uspeli pobrati po razočaranju. V ponedeljek smo imeli sestanek, kjer je bila tema pogovorov le ena: šesto tekmo bomo dobili, ne glede na to, kako pridemo do zmage. Zdaj nas čaka odločilna tekma v gosteh, kar je vedno težko.«

Sedma tekma, ki bo odločila o udeležencu velikega finala prvenstva NHL, bo na sporedu v četrtek v Pittsburghu.