NHL: Quick zaklenil vrata, Kopitar pa zadel ob zmagi v Montrealu (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL v gosteh s 3:0 premagali Montreal. Jonathan Quick zbral kar 45 obramb.

Objavljeno
18. december 2015 07.22
NHL/
Š. Ro.
Š. Ro.

Montreal - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v ligi NHL tokrat gostovali pri moštvu Montreal Canadiens in prišli do prepričljive zmage s 3:0. Zanjo je veliko prispeval tudi slovenski as Anže Kopitar z golom v drugi tretjini. To je bil njegov deveti gol v tej sezoni, v kateri je skupaj z 11 podajami zbral 20 točk.

A glavni junak večera v gosteh je bil vratar Jonathan Quick, zbral je kar 45 obramb in ohranil prazno mrežo. V tej sezoni mu je to uspelo drugič, sicer pa je vpisal že svoj 39. »shutout« v karieri. Dober večer je imel tudi Drew Doughty, ki je dosegel gol in podajo. »Kar nekaj časa so preživeli pred našimi vrati ter so bili zelo radodarni s streli. Ne bi se strinjal s tem, da so nas, če se pogleda zgolj razmerje v strelih proti golu, nadigrali, saj smo bili celotno tekmo vedno na pravem mestu v pravem trenutku,« je po tekmi dejal vratar moštva iz Los Angelesa.

Prva tretjina se je končala brez zadetkov, prvi gol pa je padel šele po 35 minutah, ko je Tyler Toffoli iz sredine lepo podal do Doughtya na modro črto, ta pa je z močnim strelom premagal vratarja Mika Condona za 1:0 in svoj peti gol sezone. Hitro za tem je sledil še drugi zadetek. Marian Gaborik je po svojem neuspelem poskusu podal do Doughtyja, ki je ukanil obrambo domačih in podal do Kopitarja. Hrušičan je ob drugi vratnici sprožil s prve in povišal vodstvo na 2:0.

V nadaljevanju je z izjemnimi obrambami blestel predvsem Quick, eden najkoristnejših igralcev Kraljev ob osvojitvi njihovega prvega Stanleyjevega pokala v sezoni 2011/12. Domačine je spravljal ob živce, medtem pa se gostje osredotočili predvsem na ubranitev rezultata. Ko je Montreal poskusil brez Condona, so Kralji dobili priložnost še za tretji zadetek: 48 sekund pred koncem zaključil Gaborik, ki je skupaj z Milanom Lucicem prišel do ploščka ob ogradi in zadel v prazno mrežo za končni izid 3:0. 

Condon je tekmo končal s 17 obrambami, Montreal je bil, tako kot na zadnjih šestih tekmah, neuspešen v igri z igralcem več. Vodilna ekipa atlantske skupine je s šestim porazom na zadnjih sedmih tekmah zdrsnila na drugo mesto vzhodne konference ter ima tri točke zaostanka za vodilnim Washingtonom, medtem ko so Kralji v razvrstitvi zahodne konference severnoameriškega prvenstva šest točk oddaljeni od vodilne ekipe Dallas Stars. Na drugem mestu zahodnega dela lige 42 točk delijo s St. Louis Blues. V razvrstitvi tihomorske divizije pa prvi izzivalec San Jose zaostaja že devet točk.

Kralji so na prejšnji tekmi v Ottawi sicer izgubili in končali niz devetih tekem, na katerih so osvojili vsaj točko (7-0-2). Zdaj upajo, da bodo dobro zaključili skoraj dvotedensko serijo šestih gostovanj, ki se bo v noči na nedeljo končala v Torontu. V naslednjem tednu pa Kralje doma čaka še zadnja tekma v tem koledarskem letu.

 

NHL:

Buffalo Sabres - Anaheim Ducks 3:0

New Jersey Devils - Florida Panthers 1:5

Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks 2:0

Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks 4:5 (podaljšek)

Montreal Canadiens - Los Angeles Kings 0:3

(Anže Kopitar je dosegel zadetek za Kings)

St. Louis Blues - Nashville Predators 2:1

Minnesota Wild - New York Rangers 5:2

Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 4:0

Dallas Stars - Calgary Flames 1:3

Colorado Avalanche - New York Islanders 2:1

Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets 5:7