NHL: Rask že četrtič v sezoni zaklenil mrežo (VIDEO)

Hokejisti Bostona so ravno po zaslugi zelo razpoloženega finskega vratarja s 3:0 odpravili Pingvine iz Pittsburgha.

Objavljeno
17. december 2015 08.23
NHL/
J. P.
J. P.

Boston - Vratar Bostona v hokejski ligi NHL, 28-letni Finec Tuukka Rask, je imel sinoči svoj večer. Gostje iz Pittsburgha so bili namreč aktivnejši v napadu in so v okvir vrat sprožili kar 34 strelov, a je mrežo ohranil nedotaknjeno - petintridesetič v karieri in že četrtič v sezoni, s čimer je najuspešnejši med vsemi vratarji.

Boston je z zmago s 3:0 ponovno napredoval na peto mesto razpredelnice vzhodne konference, Pittsburgh pa je bil prekratek že tretjič zapovrstjo, v zadnjih petih obračunih je dosegel zgolj šest zadetkov. Zmagovalci so sinoči v vsaki tretjini po enkrat zatresli tekmečevo mrežo - v uvodni 31-letni center Max Talbot s svojim prvim golom v sezoni in tudi nasploh v majici Bostona (svojčas je bil šest sezon tudi član Pingvinov), v drugi Jimmy Hayes, ki je bil pri prvem zadetku podajalec, in v zadnji 23-letni Ryan Spooner, ki je dve minuti in tri četrt pred koncem izkoristil številčno premoč na ploskvi in hkrati prazno nasprotnikovo mrežo.

V drugem dvoboju večera je Washington s tretjo zaporedno zmago in že dvaindvajseto v sezoni potrdil vodilno mesto na razpredelnici vzhodne konference, sinoči je z 2:1 odpravil Ottawo. Po polovici tekme je imel dva gola prednosti, zadela sta Michael Latta (zanj je bil to šele tretji gol v NHL) in John Carlson, v zadnjem delu pa je - dobre štiri minute pred koncem - Senatorje v igro vrnil Bobby Ryan z zadetkom ob številčni premoči na ploskvi. Med podajalci se je vnovič znašel tudi izjemni 25-letni Šved Erik Karlsson, ki je v lastno statistiko te sezone vpisal že 28. podajo in je v tem pogledu najuspešnejši igralec med vsemi v ligi.

IZIDI LIGE NHL

Washington Capitals : Ottawa Senators 2:1
Boston Bruins : Pittsburgh Penguins 3:0