NHL: Ryan na naboru za Crosbyjem, sinoči obratno (VIDEO)

Hokejisti Ottawe, ki v rednem delu sezone niso blesteli, v izločilnih bojih nadaljujejo pohod tudi proti Pittsburghu.

Objavljeno
14. maj 2017 08.20
SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-PITTSBURGH-PENGUINS---GAME-ONE
J. P.
J. P.

Pittsburgh - Čeravno so hokejisti Ottawe redni del sezone lige NHL končali šele na šestem mestu razpredelnice vzhodne konference, so se v izločilnih bojih prebili že do predzadnje stopničke, konferenčni finale pa ravno tako odprli z zmago. In za nameček še pred 18.614 gledalci v dvorani PPG Paints Arena, v kateri so bili v podaljšku z 2:1 uspešnejši od domačega Pittsburgha, ki bo v noči na torek gostil tudi drugi dvoboj v seriji.

Gostitelji so začeli nekoliko agilneje, a bili neučinkoviti, za nameček je tribune v 15. minuti utišal Jean-Gabriel Pageau s svojim že osmim zadetkom v končnici. Odtlej je pobudo na ledni ploskvi počasi prevzemala Ottawa, ki pa ni znala več spraviti Marc-Andreja Fleuryja na hrbet, niti v tretji tretjini, v kateri je bilo razmerje strelov najkrepkeje na njeni strani (14:7). Njeno neučinkovitost je kaznoval ruski zvezdnik Jevgenij Maljkin, ki je pet minut in pol pred koncem rednega dela izsilil podaljšek.

Tudi v njem so rahlo dominirali gostje, ki so tik pred koncem pete minute tretji poskus spremenili v gol po zaslugi junaka dvoboja Bobbyja Ryana (zadel je po šestih tekmah strelske suše), pred dvanajstimi leti drugega izbora na naboru NHL, zgolj za danes velikim Sidneyjem Crosbyjem, ki pa tokrat svoje statistike ni oplemenitil. Zanimivo: Ottawa je v teh izločilnih bojih že sedemkrat igrala v podaljšku, v katerem je bila kar šestkrat uspešna, sinoči že petič zapovrstjo.