NHL: San Jose s štirimi goli v zadnji tretjini do šeste zaporedne zmage (VIDEO)

Hokejisti Columbusa so imeli zmago, deveto v sezoni, v svojih rokah, a so v zadnjem delu zapravili vodstvo s 3:1.

Objavljeno
23. november 2015 08.05
HKN-SAN-JOSE-SHARKS-V-PITTSBURGH-PENGUINS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Columbus - Hokejisti Columbusa so imeli v sinočnjem domačem dvoboju lige NHL v Nationwide Areni zmago, deveto v sezoni, ki bi jih izstrelila z dna razpredelnice vzhodne konference, že na dosegu roke. Po golu Cama Atkinsona v 42. minuti so namreč proti San Joseju že vodili s 3:1 in prav nič ni dišalo po tem, da bodo vnovič ostali praznih rok.

A zgodilo se je ravno to, saj so gostje v razmaku dvanajstih minut in pol kar štirikrat spravili plošček za hrbet v tem obdobju nerazpoloženega Sergeja Bobrovskega. Pravzaprav trikrat, saj je zadnji zadetek Joe Pavelski minuto in četrt pred zadnjim piskom sirene prispeval v prazno mrežo. Zanj je bil to že dvanajsti gol v sezoni, s čimer je četrti najučinkovitejši igralec lige.

Že pred tem je prav on znižal na 2:3, ob številčni premoči na letu je izenačil Brent Burns, Morske pse pa je drugič na tekmi (po 1:0) v vodstvo popeljal branilec Brenden Dillon s svojim prvencem v sezoni in šele dvanajstim zadetkom doslej v NHL. Zanimivo, poraženci so bili celo rahlo več pri strelu (razmerje 31:29), vseeno pa so hokejisti San Joseja vpisali že šesto zmago zapovrstjo, s čimer so se utrdili na tretjem mestu zahodne konference.

IZIDI LIGE NHL

Carolina Hurricanes : Los Angeles Kings 4:3 (Anže Kopitar 2+0 v 21 minutah)
Columbus Blue Jackets : San Jose Sharks 3:5
Montreal Canadiens : New York Islanders 4:2
Vancouver Canucks : New Jersey Devils 2:3