NHL: slaba druga tretjina spodnesla Kralje (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so morali na gostovanju priznati premoč Ottawi, ki je bila boljša s 5:3. Nova podaja Kopitarja.

Objavljeno
15. december 2015 05.36
Posodobljeno
15. december 2015 05.36
Kings Sabres Hockey
J. P.
J. P.

Ottawa - Zelo neprepričljiva druga tretjina, ki so jo izgubili s kar 1:4, je bila kriva, da se hokejisti moštva Los Angeles Kings sinoči na gostovanju v Ottawi niso dokopali do že okrogle dvajsete zmage v sezoni. Senatorji so bili boljši s 5:3, s čimer so se na razpredelnici vzhodne konference dvignili na šesto mesto, medtem ko Kralji ostajajo druga najboljša zasedba zahoda. Po nizu šestih zaporednih zmag so morali zdaj že drugič zapovrstjo na kolena, serijo gostovanj pa bodo v noči na petek nadaljevali pri neugodnem Montrealu, drugi najučinkovitejši ekipi v tej sezoni.

Los Angeles tako slabe četrtine, kot je bila sinoči druga, zlepa ne pomni. V razmaku treh minut je moral Jonathan Quick kar trikrat po plošček v mrežo, vendar pa ga trener Darryl Sutter vseeno ni poklical na klop. Drug za drugim so ga matirali Mike Hoffman, Kyle Turris in Erik Karlsson, še četrti gol za Ottawo v tem delu pa je nekoliko pozneje vnovič vpisal 26-letni levokrilni igralec Hoffman, ki je s 17 zadetki trenutno četrti najučinkovitejši igralec lige.

Že v prvi tretjini je sicer goste v vodstvo popeljal branilec Jamie McBain s svojim drugim golom v sezoni, za ublažitev zaostanka pred drugim odhodom na odmor pa je ob številčni premoči na ledu poskrbel Tyler Toffoli. Da bi bila končnica še nekoliko bolj razburljiva, je ravno na polovici zadnje tretjine Jake Muzzin znižal na 3:4, vse dvome o zmagovalcu pa je dve minuti pozneje razblinil šele 22-letni švedski center Mika Zibanejad s svojim jubilejnim petdesetim golom v NHL.

Senatorji so se izkazali z res izjemno učinkovitostjo, saj so iz 21 strelov v okvir tekmečevih vrat petkrat zadeli, medtem ko so Kralji sprožili kar 36 strelov, a ostali praznih rok. V vrstah poražencev je Anže Kopitar na ledu prebil izjemnih 27 minut, v tem času dvakrat ogrozil tekmečevega vratarja Craiga Andersona, a se med strelce ni vpisal, je pa zato podal pri Muzzinovem golu v zadnji tretjini. Obenem je v drugi tretjini izsilil prekršek Patricka Wierciocha za izključitev, sam pa je moral že v prvem delu za dve minuti na kazensko klop.

Los Angeles je šele drugič v sezoni prejel pet zadetkov, prvič se je to zgodilo ravno ob odprtju v domačem dvoboju s San Josejem (1:5). Za nameček je prekinil tudi tradicijo izgubljanja z zgolj golom razlike, kar se mu je pripetilo ob zadnjih šestih porazih. »Štirje prejeti zadetki, če ne kar vseh pet, so bili plod naših napak, česar si ne bi smeli privoščiti,« je zmajeval z glavo 28-letni Hrušičan, trener Sutter pa ga je dopolnil: »Izgledamo utrujeno, nekaj dni premora do prihodnjega dvoboja nam bo koristilo.«

IZIDI LIGE NHL

Ottawa Senators : Los Angeles Kings 5:3 (Anže Kopitar 0+1 v 27 minutah)
Boston Bruins : Edmonton Oilers 2:3 - v podaljšku
Columbus Blue Jackets : Tampa Bay Lightning 1:2
Pittsburgh Penguins : Washington Capitals 1:4
Detroit Red Wings : Buffalo Sabres 1:2