NHL: Sparks zaklenil vrata na svojem debiju

Toronto Maple Leafs so bili s 3:0 boljši od Edmontona, v središču pozornosti je bil vratar Garret Sparks.

Objavljeno
01. december 2015 09.25
HKN-EDMONTON-OILERS-V-TORONTO-MAPLE-LEAFS
M. Ž.
M. Ž.

Toronto - Hokejisti Toronta so na domačem ledu premagali Edmonton s 3:0, glavno vlogo pa je imel mladi vratar Toronta Garret Sparks.

22-letni ameriški čuvaj mreže je debitiral v ligi NHL, svoje delo pa je opravil odlično, saj je ustavil vseh 24 strelov na svoja vrata in postal prvi vratar v zgodovini Toronta, ki je na debiju svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

»Ko sem v prvi tretjini ustavil vse strele, je bil moj naslednji cilj, da se izkažem tudi v drugi tretjini, v kateri me je nato nekajkrat rešil okvir vrat. Pred začetkom zadnje tretjine sem že začel razmišljati o morebitnem »shutoutu«, hkrati pa sem bil odločen, da ne prejmem lahkega gola. Moji soigralci so mi olajšali delo in zahvaliti se jim moram, da so mi pomagali ohraniti mrežo nedotaknjeno,« je povedal Sparks.

Toronto je prvi gol dosegel v sedmi minuti, ko je Leo Komarov izkoristil številčno premoč. Gostitelji so na drugi gol čakali do 48. minute, ko je Nazem Kadri preusmeril strel Jakea Gardinerja in povišal na 2:0, končni rezultat pa je s strelom v prazna vrata v 59. minuti postavil Komarov.

Na preostalih tekmah so New York Islanders premagali Colorado Avalanche s 5:3, New York Rangers so bili boljši od Caroline s 4:3, Anaheim pa je prepričljivo porazil Vancouver s 4:0.

Rezultati lige NHL

New York Islanders - Colorado Avalanche 5:3

New York Rangers - Carolina Hurricanes 4:3

Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers 3:0

Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 4:0