NHL: ta teden nadaljevanje pogajanj

Sindikat igralcev lige NHL in predstavniki tekmovanja se bodo ta teden spet srečali na pogajanjih.

Objavljeno
08. oktober 2012 11.18
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Potem ko so v severnoameriški hokejski ligi NHL pred dnevi odpovedali vse tekme do 24. oktobra, se bodo pogajanja o morebitnem začetku tekmovanja nadaljevala ta teden.

Predstavniki vodstva lige in sindikata igralcev bodo v New Yorku poskušali skleniti novo kolektivno pogodbo, vendar je trenutno stanje vse prej kot optimistično, saj sta strani pred slabim tednom po dveh urah ugotovili, da sta še vedno na nasprotnih bregovih, tako da sta pogajanja hitro končali. Konec tedna, ko je tekel 22. dan prekinitve dejavnosti, so se na hitrem sestanku v Torontu dogovorili vsaj o tem, da bodo uradne pogovore nadaljevali ta teden.

Nova sezona bi se sicer morala začeti enajstega oktobra, vendar se je 16. septembra iztekla stara kolektivna pogodba, strani pa nista dosegli dogovora, tako da se je tudi uradno začel »lockout«, prekinitev vseh dejavnosti v ligi.

Veliko število igralcev NHL zaradi tega začasno igra v Evropi, klubi pa zaradi tega izgubljajo vedno več denarja. V preklicanem pripravljalnem obdobju so tako izgubili kar 100 milijonov dolarjev.