NHL: Torontu druga zmaga, polom Anaheima

Že drugič v novi sezoni NHL so na led stopili hokejisti Toronta in v gosteh s 3:1 premagali Philadelphio.

Objavljeno
03. oktober 2013 10.23
APTOPIX Maple Leafs Flyers Hockey
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Drugi dan nove sezone v severnoameriški hokejski ligi NHL je moštvo iz Toronta odigralo že drugo tekmo in prišlo tudi do druge zmage. Po zmagi v kanadskem derbiju z Montrealom, so v gosteh s 3:1 premagali Philadelphio.

Domači so sicer v prvi tretjini z golom Braydna Schenna ob igralcu več na ledu povedli, v drugi tretjini je izenačil Phil Kessel, ki je tako na najboljši način proslavil rojstni dan in tudi podaljšanje pogodbe (novo osemletno sodelovanje z moštvom mu bo prineslo 64 milijonov dolarjev). Zmago je Torontu naposled priboril Dave Bolland, ki je dosegel naslednja dva gola in s tem odločil zmagovalca, blestel je tudi vratar Jonathan Bernier z 31 obrambami.

Prvo zmago je v novi sezoni vpisal Detroit, ki je doma z 2:1 ugnal Buffalo. Že v prvi tretjini sta v razmaku 36 sekund zadela Šved Mikael Samuelsson in ruski veteran Pavel Dacjuk. Po vodstvu z 2:0 je že kazalo, da Rdeča krila ne bodo imela težkega dela. Toda gostom je prek Latvijca Zemgusa Girgensonsa sedem minut pred koncem uspelo znižati izid. Kljub velikemu pritisku, do izenačenja ni prišlo. Buffalo je sicer v prvih dveh tretjinah kar dvakrat zapravil prednost dveh igralcev več na ledu.

Pravi polom pa je v Denverju doživel Anaheim in z 1:6 izgubil proti Coloradu. Legendarni vratar Patrick Roy si ni mogel zamišljati boljšega začetka trenerske kariere. Kot velika okrepitev Colorada se je že v prvi tekmi dokazal tudi Nathan MacKinnon, številka ena letošnjega nabora, ki sicer ni dosegel gola, je pa za njega dvakrat podal Jamieju McGinnu. Plaz je že vodil s 6:0, častni gol pa tekmecem dopustil sedem sekund pred zadnjim zvokom sirene. Sejmon Varlamov je vpisal 35 obramb, medtem ko je na drugi strani Viktor Fasth dovolil tri gole v drugi tretjini. Med strelce so se ob McGinnu vpisali še Ryan O'Reilly, John Mitchell, Matt Duchene in Steve Downie, s tremi podajami pa še Alex Tanguay.

V noči na petek prva tekma čaka tudi moštvo Los Angeles Kings. Ekipa Anžeta Kopitarja za začetek gostuje v Minnesoti.

NHL:

Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 1:3

Schenn; Kessel, Bolland 2

Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 2:1

Samuelsson, Dacjuk; Girgensons

Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 6:1

O'Reilly, Downie, Mitchell, McGinn 2, Duchene; Silfverberg